Els veïns de l'Arboç decidiran com presevar la muralla destapada

Les restes datarien del segle XIV i formen part de la fortificació que va tenir la localitat. S´han trobat per unes obres

19 mayo 2017 22:15 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de l’Arboç obrirà un procés participatiu per preguntar als ciutadans sobre quines actuacions i usos donar al tram de muralla del segle XIV recentment descobert al sector de migdia de la vila, amb motiu de les obres d’adequació d’una zona blava i la retirada d’una palmera.

De moment, per motius de conservació i seguint les directrius dictades pel Departament de Cultura de la Generalitat, la troballa ha estat tapada provisionalment a l’espera que el procés participatiu obert pel consistori emeti les seves conclusions.

L’Ajuntament vol que siguin els veïns els que opinin com s’haurien de preservar les restes i si han de quedar al descobert per ser visitables. Amb això s’hauria de modificar el projecte previst però es podria potenciar un element històric de gran valor.

L’alcalde, Joan Sans, ha destacat que «després de l’èxit obtingut en la primera prospecció prevista de la recerca de la muralla, és ara una prioritat i un deure donar la veu al poble, i creiem que obrir aquest procés participatiu és la millor manera perquè tothom pugui dir la seva sobre el futur d’aquest tram de la fortificació medieval».

Únic

Els arqueòlegs apunten que «dins de la Catalunya Nova aquestes restes són dels pocs exemples de viles fortificades». Les restes aparegudes tenen un alt valor pel coneixement de la història i de la formació de la vila fortificada medieval. De fet s’han trobat al carrer anomenat Muralla.

El tram recuperat en un molt bon estat, tancava la vila pel costat de migdia. Amb el temps la fortificació va quedar integrada al traçat de carrers i cases. El perímetre estaria definit pels murs del costat sud del carrer Rafael Casanova, la zona est de la Rambla Josep Gener i la zona nord del carrer de la Muralla.

Comentarios
Multimedia Diari