'Em fa il·lusió tocar a casa'

Entrevista a Maria Jacobs, que actuarà divendres, a les 00.15 hores, a la plaça de l’Oli

22 junio 2017 11:54 | Actualizado a 22 junio 2017 12:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Maria Jacobs és una vallenca de 17 anys. Recentment ha presentat el seu nou disc ‘7teen Secrets’ i està tenint una forta acollida per part del públic. Demà, divendres, 23 de juny, a la plaça de l’Oli, actuarà amb la banda al complet.

- Recentment has presentat el teu primer disc. Com està anant?
- Doncs estic contentíssima de l’acceptació i reacció del públic, ja que aquest disc és el fruit de molt esforç i il·lusió. Quan vam començar ho veia tan lluny… i a poc a poc aquell somni s’ha fet realitat. M’emociona estar en un concert i veure com canten les teves pròpies cançons. 

- Com definiries el teu primer disc?
- 7teen Secrets és la recopilació d’unes lletres que he anat escrivint envoltades de diverses melodies, fent que cada cançó signifiqui una aventura, un moment i un estil diferent. Aquest disc el definiria una experiència fantàstica que m’ha endinsat en el món de la música per tal de poder transmetre sentiments i colors a tothom.

- Quins altres projectes tens al cap?
- Al cap hi ha… un altre disc. Ara que he acabat el batxillerat i la selectivitat estic més lliure per tornar a capbussar-me en lletres i melodies noves. Estic també molt contenta amb la banda, hem quedat finalistes en dos concursos i ara mateix estem preparant més concerts de presentació de disc. Aquest estiu ja tinc moltes ganes de començar el curs de Musicoteràpia i salut mental des de l’enfocament de la psicologia integradora. Crec en el poder de la música i les seves freqüències per arribar a persones, situacions i moments sense cap mena de filtratge. A l’agost també tinc previstes algunes actuacions a Bèlgica. I ja veus, aprofitar l’estiu perquè després ja començo la universitat

- El disc està produït per l’exguitarrista de Whiskyn’s…
- Oh, sí! En Xavier Llorach. A banda de ser professor de música i expert en sonologia a l’Esmuc, he de dir que és una gran persona, amb molta paciència, que m’ha ajudat a tirar endavant amb la música. Ha estat allà per qualsevol dubte, qüestió… El disc l’ha produït ell, i ha estat genial que formi part d’aquest projecte tan especial per a mi.

- El teu canal de YouTube tens bastants videoclips
- Sí, dels concerts que ha anat fent amb la banda o videoclips del disc. Tot això ho faig per difondre el missatge de les cançons.

- On es pot comprar el disc?
- A la llibreria Tram o a la Llibreria Roca. També me’l podeu demanar personalment o via Facebook.

- Una cançó que va tenir molt èxit va ser ‘Senzillament t’estimo’?
- Sí, ja que em vaig inspirar amb el meu cosí Marc que pateix una paràlisi cerebral. Vam gravar el videoclip a l’escola del Marc, i la Muntanyeta de Tarragona. Va ser una gran experiència. Un dels objectius era transmetre emocions i crec que ho vaig aconseguir. El videoclip està gravat pel jove vallenc Eduard Jordana i l’alionenca Dora Pop. Ha tingut molt d’èxit. Per mi, la cançó és una mostra d’amor i suport per a totes les persones que pateixen alguna malaltia. Em va agradar molt poder realitzar un videoclip així.

- Què significa poder actuar el dia de Sant Joan a la plaça de l’Oli de Valls?
- Uiii, això és molt gran! Valls és la ciutat que m’ha vist néixer i créixer, la ciutat on vaig començar a estudiar i a fer música i la que m’ha donat mil maneres per tirar-ho endavant. Doncs imagina quina il·lusió fa poder tocar a casa amb la banda composta per Xavier Llorach, Gerard Masip, Jordi Vives i Sergi Planas. Actuar a la plaça de l’Oli, i un dia tan assenyalat com la vigília serà màgic. Tots els de la banda i jo mateixa gaudirem d’aquest concert i farem que tothom estigui a gust.

Comentarios
Multimedia Diari