Empleats i familiars de Dow realitzen una activitat de neteja del riu Francolí

L’objectiu és crear consciència sobre el reciclatge, generant un impacte positiu en la societat de Tarragona. Ho han fet en col·laboració amb amb Mare Terra – Fundació Mediterrània

18 noviembre 2019 16:47 | Actualizado a 20 noviembre 2019 19:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

210 voluntaris de Dow Chemical Ibèrica van dur a terme, el dissabte 16 de novembre, una activitat de neteja en l’entorn del riu Francolí en col·laboració amb Mare Terra – Fundació Mediterrània. Sota el projecte #PullingOurWeight, una iniciativa global nascuda l’any 2018 i per la qual empleats i familiars de Dow col·laboren amb organitzacions locals per participar en la neteja de platges, rius i altres vies navegables en localitzacions d’arreu del món; es pretén conscienciar sobre la importància del reciclatge i el problema de la contaminació per plàstic en el medi ambient.

Més de 210 voluntaris van recollir més de 500 quilograms de residus, en el segon any que Dow realitza aquesta activitat comptant també amb Mare Terra – Fundació Mediterrània, amb la qual, a més, va col·laborar en la creació d’una maqueta a escala del riu Francolí que ha rebut a més de 5.000 alumnes des de la seva inauguració, l’any 2018. De fet, la jornada va donar inici amb una visita guiada a la maqueta, contextualitzant així l’acció que van realitzar després sobre el terreny amb l’ajuda de les educadores ambientals i de voluntaris de Mare Terra.

En paraules de Jon Bilbao, Director General de Dow per a Espanya i Portugal: “El desafiament dels residus plàstics requereix del treball de tots nosaltres: empreses, govern, indústria i ONGs hem de crear solucions noves i innovadores, així com comprendre les necessitats i els problemes a nivell local per assolir un canvi real. A Dow impulsem la innovació enfocada a tecnologies que permetin que el plàstic sigui reciclable, ens associem amb organitzacions locals i globals, i treballem amb l’objectiu que el plàstic no es converteixi en un simple residu. De fet, les bosses que avui utilitzem per a la recollida han estat fabricades amb plàstic reciclat, mitjançant la tecnologia de compatibilitat RETAIN™ de Dow.”

Ignasi Cañagueral, Director del Complex Industrial de Dow Tarragona i del Hub d’Operacions del Sud d’Europa, ha assenyat que: “Som una companyia que està orgullosa de fabricar plàstics que contribueixin significativament a la millora de la societat i volem seguir sent part de la solució al llarg de tota la cadena de valor. Començant a casa: dissenyar pensant sempre en el reciclatge. Ens enfoquem en fer que el 100% dels plàstics que produïm siguin reciclables. Impulsem importants avanços en el reciclatge de matèries primeres amb el propòsit que els materials reciclats siguin aprovats per al seu ús en envasos alimentaris i treballem en el desenvolupament de materials de base biològica”.

Per la seva part, Ángel Juárez, President de Mare Terra – Fundació Mediterrània, ha expressat que “per a nosaltres és una satisfacció estar avui aquí i realitzar aquesta activitat amb Dow, perquè creiem que va en la línia del que serà el futur de les grans empreses, les quals marcaran la diferència no només amb el foment de la transparència, sinó també amb la implicació directa dels seus empleats i de tot el seu entorn amb el medi ambient i la sostenibilitat. L’objectiu és que amb el nostre granet de sorra, individu a individu, puguem aconseguir allò que tots volem: una societat molt més sostenible que cuida del seu entorn”.

 

Sobre la campanya #PullingOurWeight
Durant els dos anys que porta implantada aquesta iniciativa de neteja -denominada #PullingOurWeight-, 19.000 voluntaris n’han format part, junt amb entitats del sector químic i clients de Dow, la qual cosa suposa la major participació de voluntaris de Dow per a una sola causa a la història de la Companyia. Només al 2019, 14.000 voluntaris han dut a terme un total de 62 activitats de neteja arreu del món i han recollit més de 76.000 quilograms de residus a 160 localitats diferents, gràcies a la col·laboració local de 45 organitzacions no lucratives.

Aquest és un dels molts programes i iniciatives sostenibles que està duent a terme per prevenir i disminuir l’anomenada “brossa marina” o residus en general en el medi ambient, treballant junt amb la cadena de valor, associacions de la indústria i altres sectors influents, amb l’objectiu d’aconseguir zero residus en abocadors i que el 100% dels plàstics siguin recuperats. El programa de voluntariat #PullingOurWeight se centra en una sèrie de desafiaments importants que, al mateix temps, estan alineats amb els Objectius de Sostenibilitat de Dow per al 2025, concretament amb tres dels seus objectius: Fomentar l’economia circular, Valorar la natura i Involucrar a comunitats, empleats i clients per assolir el major impacte.

Comentarios
Multimedia Diari