En joc la majoria absoluta de Manel Ferré a Amposta

Els partits de l´oposició veuen necessariun canvi al govern a la capital del Montsià, després de vora tres dècades de majories absolutes convergents

19 mayo 2017 22:50 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amposta és una de les ciutats de les Terres de l’Ebre on les eleccions municipals es presenten amb més tensió i emoció. Convergència i Unió (CiU) ha governat la capital del Montsià amb majoria absoluta durant 28 anys, primer amb Joan Maria Roig i des de fa dos mandats amb Manel Ferré; i sembla clar que una pèrdua d’aquesta majoria deixaria fora del govern la federació nacionalista.

La campanya arrenca marcada per l’escorcoll a l’ajuntament i l’Hospital Comarcal, duta a terme per la Guàrdia Civil en el marc del cas Innova que investiga el jutjat número 3 de Reus. Està en el punt de mira la gestió del grup Sagessa, gestor de l’hospital i la residència d’avis a la ciutat. I tot i que Manel Ferré ha volgut desvincular el consistori ampostí d’aquest entramat, l’afer ha crispat una mica més la vida política de la ciutat, marcada ja aquest mandat per diverses denúncies als jutjats.

Manel Ferré es presenta a la reelecció amb una nova número 2: Manolita Cid, actual directora dels serveis territorials de Benestar i Família a les Terres de l’Ebre; i amb una obra estrella:la nova residència d’avis.

La transformació de l’antic escorxador en oficina i centre turístic del Delta o la reforma d’alguns carrers del nucli antic, entre ells el mateix carrer major i la plaça de l’Ajuntament, són algunes de les obres d’aquesta legislatura que Ferré presenta com a mostra de la feina feta en temps de crisi econòmica.

Al davant, el principal grup de l’oposició, ERC, s’ha reforçat per intentar aconseguir l’alcaldia que no va poder assolir fa quatre anys, quan es va situar com a segona força política amb sis regidors. Adam Tomàs repeteix com a candidat i ho fa amb una llista i una plataforma ciutadana, Sumem Amposta, que vol ser punt de confluència per a sectors d’esquerres i independentistes diversos, entre ells ICV.

El PSC, que el mandat pasat va caure de segona a tercera força política, presenta un nou candidat. Francesc Miró, que va ser regidor a Amposta als anys vuitanta, torna a la seva ciutat després d’haver estat alcalde de Godall durant quinze anys. Miró proposa un «canvi serè» per a la ciutat, i posa com a garantia el seu ampli bagatge municipal i també a la Diputació de Tarragona.

Amposta és un dels tres ajuntaments de les Terres de l’Ebre on Plataforma per Catalunya té representació i vol consolidar-la. El regidor Germán Ciscar ha assumit una oposició dura durant aquests quatre anys, portant alguns temes de l’Ajuntament fins als jutjats.

També es presenten als comicis dues formacions que actualment no tenen representació municipal. El Partit Popular aspira a tornar a entrar al consistori amb José Antonio Baz com a candidat. Per la seva banda, el Partit Comunista dels Països Catalans es presenta a Amposta amb el veterà José Juan Ferré com a cap de llista.

Comentarios
Multimedia Diari