Endeguen un projecte d'innovació per diferenciar els calçots de Valls

Vetllar per la qualitat d'aquest producte i iniciar l'exportació són els objectius de la investigació que lideren les cooperatives de Cambrils i Valls, principals productores de calçots a Catalunya

19 mayo 2017 23:36 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les cooperatives agrícoles de Valls i Cambrils han posat en marxa un projecte d’innovació per diferenciar el Calçot de Valls davant les produccions de fora i reforçar la qualitat organolèptica i nutritiva d’aquest producte de proximitat.

Aquestes cooperatives –que són les principals productores de calçots acollits a la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls– també aposten per iniciar l’exportació de calçots a l’estranger i obrir nous mercats. El projecte, que s’acaba de posar en marxa, tindrà una durada de dos anys.

Les tasques científiques les duran a terme investigadors de la Fundació Miquel Agustí i de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA), ambdós centres especialitzats en la millora genètica de varietats tradicionals i en els processats d’alta qualitat de productes d’origen vegetal.

La investigació té el suport de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el consell regulador de la IGP Calçot de Valls, i s’emmarca en el projecte Calçot 2020. Està finançada per ACCIÓ (Agència per la competitivitat de l’empresa), dins el programa d’ajuts del Nuclis d’Innovació Tecnològica.

Promoció turística

Per altra part, l’Oficina d’Informació Turística de Valls ha creat una nova ruta per a la temporada de calçotades centrada en els valors del paisatge i dels productes agrícoles, especialment el calçot de Valls. La nova ruta està pensada especialment per totes aquelles persones de fora de Valls que vulguin combinar una calçotada amb una ruta cultural al centre de la ciutat. El visitant podrà gaudir d’un recorregut que inclou els elements patrimonials més importants de Valls, així com referències a la història del calçot, el seu cultiu i la gastronomia.

Comentarios
Multimedia Diari