Endesa avança en l'automatització de la xarxa elèctrica de Tarragona

Durant el 2019 s’han instal·lat 143 nous sistemes de telecontrol en centres de transformació de la comarca, la qual cosa permet reduir en un 20% el temps d’interrupció del servei en cas d’incidències i assegurar, així, la continuïtat del subministrament

18 febrero 2020 11:20 | Actualizado a 26 septiembre 2020 09:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Endesa, en línia amb el seu Gran Pla de Qualitat i amb la voluntat de preparar la xarxa elèctrica pel futur, ha instal·lat durant el 2019 un total de 143 telecomandaments en centres de transformació de Tarragona amb l’objectiu de millorar la qualitat del servei a la demarcació. Els nous dispositius, que han suposat una inversió de 3,57 MEUR euros, permeten reduir en un 20% el temps d’interrupció del subministrament en cas d’incidències.

Amb aquesta millora, el Centre de Control que Endesa té a Barcelona pot accionar a distància els dispositius de maniobra de les instal·lacions sense haver de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs, ja que el Centre de Control rep informació que permet detectar i aïllar els defectes que puguin produir-se a la xarxa mitjançant els elements de detecció de pas de defecte. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la conseqüent reducció del temps d’interrupció del subministrament elèctric als clients que s’alimenten d’aquestes instal·lacions, més de 8.500 de forma directa, i indirectament tota la demarcació.

En aquesta fase, els nous 143 equips telecomandats s’han instal·lat a 56 municipis de l’Alt Camp, el Baix Penedès, el Baix Camp, el Baix Ebre, la Conca de Barberà, el Montsià, el Priorat, la Ribera d’Ebre, el Tarragonès i la Terra Alta.

Endesa està realitzant, en els últims anys, una important inversió en la tecnificació de la seva xarxa per dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços tecnològics, amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat. La reforma apropa les instal·lacions de la Companyia a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant la automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents o smart grids.

Comentarios
Multimedia Diari