Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Endesa renova la xarxa de baixa tensió en zones boscoses de l'Alt Camp, Baix Penedès i Conca de Barbera

Aquesta actuació, que ha comportat una inversió de 100.000 euros

Diari de Tarragona

Whatsapp
Endesa ha finalitzat les tasques de renovació de part de la xarxa elèctrica de baixa tensió.

Endesa ha finalitzat les tasques de renovació de part de la xarxa elèctrica de baixa tensió.

Endesa ha finalitzat les tasques de renovació de part de la xarxa elèctrica de baixa tensió de les comarques de l’Alt Camp, l’Alt i el Baix Penedès i la Conca de Barberà.

En total s’han substituït més de 30 quilòmetres de cablejat convencional per un de nova tecnologia amb l’objectiu d’augmentar la seguretat i la qualitat del servei.

Aquesta actuació ha comportat una inversió del voltant de 100.000 euros per part de la Companyia i forma part d’un pla d’Endesa per a la millora tecnològica de línies de baixa tensió que creuen zones boscoses.

Per dur a terme aquestes tasques, s’han realitzat diverses intervencions repartides entre els municipis de Cabra del Camp i Puigpelat, a l’Alt Camp; Castellet i la Gornal, a l’Alt Penedès; Albinyana, Banyeres del Penedès, la Bisbal del Penedès, el poble del Pla de Manlleu (del municipi d’Aiguamúrcia), Santa Oliva i Sant Jaume dels Domenys, al Baix Penedès, i Montblanc, a la Conca de Barberà.

Els treballs han consistit a canviar la tipologia del cable, passant d’un tipus de cable convencional a un de trenat, fet que representa una reducció important de les mides i de l’amplitud física de la línia, i per tant, redueix l’impacte visual de la infraestructura.

Alhora, la fa més resistent als fenòmens meteorològics adversos, ja que les tres fases es mantenen unides, però aïllades, evitant contactes no desitjats per culpa del vent o d’altres agressions externes.

Aquestes accions formen part del plans de millora tecnològica que la Companyia està duent a terme a les línies de baixa tensió que creuen zones boscoses amb l’objectiu de reforçar la seguretat de la infraestructura elèctrica en aquelles zones que, per la presència de vegetació en el seu entorn, es consideren més sensibles i de risc potencial.

Temas

Comentarios

Lea También