Endesa tanca una anella elèctrica a Tarragona per reforçar el servei a tres barris de la ciutat

S'ha estès una nova línia subterrània a Icomar, Torreforta i Riu Clar

09 enero 2020 07:30 | Actualizado a 20 enero 2020 19:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Endesa ha invertit 125.000 euros per construir un nou tram de línia subterrània de mitjana tensió a 25 kV a Tarragona amb l'objectiu de tancar una anella elèctrica a la ciutat i incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament als barris d'Icomar, Torreforta i Riu Clar, segons fonts de la companyia elèctrica. A més, s'han reformat tecnològicament dos centres de transformació.

La companyia ha estès un nou tram de 675 metres de cablejat per tal d'enllaçar quatre centres de transformació que fins ara estaven aïllats, de manera que es crea el que s'anomena tècnicament una anella elèctrica. Això possibilita que, en cas d'incidència d'una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa. Tampoc caldrà interrompre el servei en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa.

Aquesta operació ha possibilitat començar a desballestar dues línies elèctriques diferents que confluïen en aquests barris, la qual cosa ha comportat la retirada de 16 torres de formigó, quatre pals de fusta, dos suports metàl·lics i 285 metres de cable. Aquesta fase s'acabarà en breu, segons informa Endesa. En un dels extrems, s'ha mantingut un tram de xarxa aèria, però també s'ha reformat amb la substitució de 67 metres de cablejat, reforçant la capacitat de la línia.

D'altra banda, s'han reformat tecnològicament dos centres de transformació d'aquests barris. En un d'ells, s'han substituït les tradicionals cabines per unes noves d'última tecnologia, ja preparades per a telecomandar-les, és a dir, dotar-los amb d'equips d'actuació remota i un sistema de comunicacions que permet accionar a distància els seus dispositius de maniobra des del centre de control de la companyia. Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències.

I en un segon centre de transformació s’han reemplaçat les cabines convencionals per unes de noves encapsulades amb un gas de característiques especialment aïllants. Aquestes cabines, completament estanques, tenen una major capacitat d'extinció en cas que es produís algun incident i són més segures per als tècnics, quan han d'entrar al centre de transformació a fer treballs de manteniment i millora o dur-hi a terme alguna maniobra.

Comentarios
Multimedia Diari