Endesa tancarà una anella elèctrica a Tarragona

Per a reforçar el servei a la zona de Cala Romana. L’actuació, que suposa una inversió de 37.000 euros, beneficiarà a més de 2.500 clients de la ciutat

28 abril 2020 11:00 | Actualizado a 26 septiembre 2020 05:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Endesa ha començat aquesta mateixa setmana els treballs per tancar una anella elèctrica a la zona residencial de Cala Romana, a Tarragona, amb l’objectiu d’optimitzar el servei a més de 2.500 clients de la ciutat. D’aquesta manera, malgrat l’estat d’alarma marcat per la crisi de la Covid-19 que viu el país, la Companyia segueix treballant per incrementar i assegurar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric.

Així, s’està traçant una nova línia subterrània de mitjana tensió de 300 metres que enllaçarà tres centres de transformació diferents i mallarà una potència instal·lada de 14.075 kVA.

D’aquesta manera, es crea el que s’anomena tècnicament una anella elèctrica que, dit d’una altra manera, possibilita que, en cas d’incidència o d’indisposició d’una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa (tot recuperant més ràpidament, per tant, la potència i els clients).

A més, és previst que els treballs, que suposen una inversió total de 37.000 euros, es completin amb la reforma d’un dels centres de transformació afectats. L’operativa suposa una millora substancial en la seguretat d’aquesta unitat, ja que se’n substitueix les tradicionals cabines per unes de noves encapsulades, amb un gas de característiques especialment aïllants. Aquesta nova tecnologia té una major capacitat d’extinció en cas que es produís algun incident i són més segures per als tècnics, quan han d’entrar al centre de transformació a fer treballs de manteniment i millora o a realitzar alguna maniobra.

Aquesta reforma, que pertany al pla d’inversions d’enguany de la Companyia, suposa un pas més per dotar la xarxa del Tarragonès dels darrers avenços tecnològics amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat.

Comentarios
Multimedia Diari