Enginyeria Industrial i Empresarials, les carreres de la URV amb sortida més ràpida

Un 92,3% dels enginyers industrials troben feina durant els tres mesos després d’acabar els estudis, pel 92% dels d’Empresarials

12 julio 2017 06:50 | Actualizado a 25 noviembre 2017 18:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els resultats de la 6a edició de l’estudi d’inserció laboral dels titulats de les universitats catalanes de l’any 2017 indica entre les conclusions més destacades que la taxa d’ocupació es recupera entre els titulats en graus, màsters i doctorats que fa tres anys en acabat els estudis i se situa gairebé en xifres no vistes des dels 2008, just abans de l’esclat de la crisi, però, per darrere del màxim d’inserció laboral que es va obtenir el 2005, segons Josep Joan Moreso, president de l’Agència per a la del Sistema Universitari de Catalunya (AQU).

L’estudi ofereix dades molt interessants pel que fa a la Universitat Rovira i Virgili. Així, els graduats en Enginyeria Industrial, amb un 92,3% d’inserció laboral durant els primers tres mesos després d’acabar els estudis, són els estudiants de la URV que primer es col·loquen en el mercat laboral després d’acabar la carrera, seguits dels de Ciències Empresarials, amb un 92%.

Enginyers químics i metges

En tercer lloc hi ha els enginyers químics, amb un 81% d’inserció laboral, i els segueixen els metges, amb un 79,5%.

Els graduats en Dret (69,9%), en Química (66,7%), Educació Primària (67,3%), Pedagogia (64,7%), Administració i Direcció d’Empreses (63,2%) i Publicitat i Relacions Públiques (60,5) estarien a la banda mitjana.

D’altra banda, els graduats en Infermeria i els pilots, amb un 55% i un 54,8% respectivament, són els que tenen un percentatge inferior d’inserció laboral en els primers tres mesos després d’obtenir la titulació.

La base de l’estudi s’ha fet després d’entrevistar 30.000 titulats de 31 centres adscrits.

L’estudi sobre la inserció laboral dels titulats universitaris es fa cada tres anys i ja acumula sis edicions, cosa que permet visualitzar l’evolució d’aquest col·lectiu amb una certa perspectiva. 

A més formació universitària i més coneixements més inserció laboral es registra en el mercat de treball i més es desmenteix aquella afirmació recurrent en molts fòrums que assegura que ‘les universitats són fàbriques d’aturats’

El president de l’AQU també va destacar que «Bolonya funciona molt bé i ho fa amb molts bons resultats» tal com es pot comprovar en l’estudi de l’edició del 2017, primer que es fa amb graus i màsters d’aquest pla universitari i on es pot comprovar que per primera vegada en les sis edicions d’aquest estudi tots els components de l’enquesta registren millores en relació amb l’edició anterior, que aquest cop és en relació amb el 2014.

La base de l’estudi s’ha fet després d’entrevistar 30.000 titulats de 31 centres adscrits.

Comentarios
Multimedia Diari