Enòlegs es formen en viticultura ecològica

Estudiants d’Enologia de la URV viatgen a Geisenheim (Alemanya)

31 julio 2019 06:00 | Actualizado a 31 julio 2019 06:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Estudiants i professorat de cinc universitats europees, entre les quals hi ha la URV, han participat en l’Escola d’Estiu de Viticultura i Enologia Orgànica que es fa a Geisenheim, Alemanya, del 15 al 27 de juliol. L’any 2020, la Facultat d’Enologia acollirà aquesta escola en la seva segona edició.

La celebració de tres edicions d’aquesta activitat formativa i de tres simposis formen part de les accions del projecte finançat pel programa Erasmus + OENOBIO, de mobilitat d’estudiants i professorat. La primera cita ha estat a Alemanya, on 30 estudiants de grau, màster i doctorat, i 12 professors s’han trobat per explorar les possibilitats del que es considera una àrea estratègica: la viticultura ecològica.

Per a aquests estudiants, l’escola d’estiu és una oportunitat tant per adquirir nous coneixements com per compartir els propis amb altres estudiants i professors d’universitats europees: la Universitat de Bordeus (França) -coordinadora del projecte-; la Universitat de Torí (Itàlia); la Universitat de Ciències Agrònomes i Medicina Veterinària de Bucarest (Romania); a més de la URV i la Universitat Escola de Geisenheim (Alemanya).

Totes cinc institucions d’educació, junt amb el sindicat Enòlegs Bio de Nova Aquitània (França) i l’organització de productors Ecovin (Alemanya), integren el consorci del projecte OENBIO. Per part de la URV, s’hi han desplaçat sis estudiants del grau d’Enologia i de l’especialitat Investigació Enològica del Màster en Begudes Fermentades per conèixer millor els processos de producció dels vins ecològics: Alexandre Bru, Isabel Garcia, Otger Costa, Natalie Perez, Júlia Martí i Candela Ruiz.

L’experiència

Van arribar-hi amb la base del que han treballat a classe, i a Geisenheim han après la importància de la viticultura ecològica per a «l’equilibri de la vinya i la natura», explica Alexandre Bru. De fet, ho fan amb un enfocament pràctic: «Som al camp la meitat de les hores; en 30 hectàrees de la universitat amb molts tipus de vinya i diversos sistemes de conducció, poda i viticultura, on fan els seus estudis». L’intercanvi de coneixements els permetrà «enfocar els conceptes i els problemes d’una forma diferent», afegeix.

Comentarios
Multimedia Diari