'Ens agrada més el palmó perquè és més alt que no pas la palma'

L'emoció dels nens va marcar el tradicional acte de benedicció que arrenca la Setmana Santa

19 mayo 2017 15:42 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

C. Pomerol / F. Gras / M. Pallás

El carrer de les Coques de Tarragona va protagonitzar ahir una de les estampes més boniques de la jornada. Palmes i palmons, de totes les mides i tots els colors, esperaven l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, encarregat de beneir les palmes i commemorar l’entrada de Jesús a Jerusalem.

El moment màgic va durar tres minuts. L’arquebisbe va desitjar una bona Setmana Santa als presents i va donar el tres de sortida a la tradicional processó, que va des de la capella del Col·legi de l’Ensenyança fins a l’interior de la Catedral on se celebra la missa de Diumenge de Rams. La processó, encapçalada per les principals autoritats eclesiàstiques i polítiques, també va comptar amb la participació del Cor de la Catedral.

La Bruna i la Jana, de vuit anys, són cosines i, com cada any, van anar a beneir la palma. Es tracta d’una tradició. Un cop finalitzada la processó, la família es reparteix per les diferents esglésies de la ciutat. Cadascú té la seva parròquia. Enguany, la Bruna i la Jana presumeixen de palmó. «Ens agrada més perquè és més alt que no pas la palma», expliquen.


Reus
Tal com marca la tradició, el Diumenge de Rams es va celebrar ahir a Reus en diferents parròquies i indrets de la ciutat. El bon temps també va animar a molts reusencs a viure intensament l’inici de la litúrgia de la Setmana Santa. Sens dubte, un dels actes que va aplegar a més gent va ser la benedicció que es va portar a terme a la plaça de les Peixateries Velles.

Centenars de famílies es van reunir sobre dos quarts de 12 del migdia carregats amb les palmes i palmons els més petits i amb els rams de llorer i d’oliver els més grans. Un quart d’hora abans de l’acte ja estava tota la plaça plena a vessar de devots, els quals van brandar amb força les palmes quan el mossèn les va beneir.

Enguany, i per primera vegada des que fou nomenat prior de la Parròquia Prioral de Sant Pere, l’encarregat de presidir l’acte va ser el mossèn Joan Antoni Cedó. Ell mateix també va ser l’encarregat de pronunciar la missa posterior que marcava l’inici de la Setmana Santa reusenca. Altres espais que van congregar a centenars de famílies van ser la parròquia de Sant Joan i el parc del Santuari de Misericòrdia.


Tortosa
A Tortosa unes dos-centes persones es van reunir a les 11.30 hores a la plaça de l’Absis, darrere la Catedral de la ciutat, per rebre la benedicció de les palmes. El bisbe, Enrique Benavent, acompanyat de mossèn Josep Maria Membrado i d’altres sacerdots, va donar la benedicció, i els xiquets participants van apropar-se il·lusionats amb les seues palmes de totes les mides, algunes d’olivera i d’altres tradicionals.

Acompanyant el seguici de sacerdots va assistir també l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i alguns regidors de l’Ajuntament. Finalment, es va retornar en processó cap a l’entrada de la Catedral per celebrar la tradicional missa.

Comentarios
Multimedia Diari