Ensurt per dos columnes de fum negre de les torxes de Repsol i Dow a Tarragona

Protecció Civil assegura que és una "incidència" menor per la crema controlada d'un excedent de producció i que l'episodi pot durar unes hores

19 mayo 2017 19:16 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Dos columnes de fum negre que sortien de les torxes de Repsol i Dow Chemical, del polígon Nord de Tarragona, han posat en alerta a centenars de persones durant aquest dilluns al matí. Les columnes, visibles a molts quilòmetres de distància, han fet que el servei d'emergències 112 rebés més d'un centenar de trucades. Protecció Civil ha informat que es tracta d'una "incidència menor" per la crema controlada d'un excedent de producció, concretament d'etilè, a les instal·lacions d'aquestes dos empreses, i que el fum no és tòxic. L'episodi encara es pot allargar unes hores, i Protecció Civil ha informat que les mesures de qualitat de l'aire al voltant de la refineria donen paràmetres normals.

Segons ha informat Repsol, el problema l'ha generat el sistema d'aire comprimit que gestiona diferents processos productius. Això ha provocat una aturada sobtada de les dues plantes i les torxes han començat a cremar l'etilè que s'estava processant.

L'incident s'ha produït a tres quarts d'onze del matí. 

La fallada tècnica que ha afectat al subministrament d'aire ha provocat una aturada de seguretat de les dues unitat d'olefines existents en el complex, i l'activació de les torxes de seguretat del polígon Nord. La mateixa incidència ha provocat, a més, que no es pogués aportar vapor d'aigua a les torxes, que evita la formació de columnes de fum. 

Des de Repsol i Dow s'ha comunicat la incidència al 112 i s'ha informat als alcaldes dels municipis pròxims. A hores d'ara, les plantes estan en procés de posada en marxa i recuperació progressiva de la seva activitat, la qual cosa està permetent també que les torxes no tinguin ja fum visible.

Comentarios
Multimedia Diari