Es crea una associació gitana que agrupa diversos pobles del Tarragonès

«Hi ha una falta d´informació molt gran i necessitem unir-nos per donar a conèixer la nostra cultura i, així, trencar prejudicis i estereotips»

19 mayo 2017 18:47 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb l’objectiu d’unir les diverses famílies gitanes del Tarragonès, un grup de persones del Morell encapçalades per Innocenci Reyes han creat recentment una associació que agrupa els diferents pobles d’aquesta comarca, com Vilallonga del Camp, la Masó, la Pobla de Mafumet o Constantí.

«Hi ha una falta d’informació molt gran i necessitem unir-nos per donar a conèixer la nostra cultura i, així, trencar prejudicis i estereotips», explica Reyes. En aquest sentit, des de l’associació es treballarà en diferents activitats que apropin els valors i els costums gitanos a la gent que no formen part d’aquesta cultura.

D’altra banda, Reyes també explica que es fomentarà el treball, l’estudi i la inserció de la dona al món laboral. La inauguració es farà avui a les set de la tarda al jardí de l’Ajuntament del Morell. L’acte comptarà amb la participació de dues poetesses, el grup musical Passió Gitana i el nebot de Peret. També hi haurà l’alcalde del Morell, Pere Guinovart; el de la Pobla, Joan Maria Sardà; el vicepresident primer de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya, Pere Garcia, i el president de l’Associació Gitana de Constantí, Miguel Gabarre.

Comentarios
Multimedia Diari