«És genial veure com el teu projecte es fa realitat»

Alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona han creat el grafisme que dona a conèixer l’oferta formativa dels centres d’educació artística

26 febrero 2021 10:58 | Actualizado a 31 marzo 2021 15:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

En els Cicles Formatius de Grau Superiors d’Arts Plàstiques i Disseny de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona, l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus i l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa es formen els joves en art i disseny i els preparem per entrar al mercat laboral amb uns coneixements i habilitats excel·lents.
En els darrers anys s’han realitzat anuncis conjunts de l’oferta formativa de cicles formatius de grau superiors impartits, per tal de comunicar informació pràctica comuna als centres. Per aquest motiu i amb un clar paper com a  professionalitzadors de l’art, els centres preparen els alumnes per al món laboral a través de formacions i treballs basats en necessitats reals. És el cas de l’aplicació gràfica de la campanya ‘La formació desperta el TALENT’, que serveix per donar a conèixer part de l’oferta formativa dels centres, on els creadors de la campanya són els propis alumnes.

Aquest projecte busca incrementar el coneixement de les escoles d’Art i Disseny de la Diputació entre la ciutadania, on es pot estudiar Art i Disseny a prop de casa, a més de prestigiar els estudis que ofereixen les tres escoles com una opció de qualitat en el camp de les Arts Plàstiques i Disseny a la demarcació de Tarragona; es tracta d’estudis oficials de FP que acaben amb una Titulació Superior.

Els estudiants que han participat en la campanya ‘Talent’ valoren l’experiència com a excel·lent

En aquest cas, la darrera campanya de ‘La formació desperta el TALENT’ es va crear el curs 2019-2020 a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona, més concretament a les aules de 2n curs del cicle de Gràfica Publicitària. Després d’un procés de treball global per equips, aquesta proposta va ser l’escollida. Un total de 5 alumnes van formar part de l’equip que va crear aquesta proposta.

Dos d’aquests alumnes són l’Anna Pons Àlvarez, exalumna dels graus d’Interiorisme i de Gràfica Publicitària de les escoles d’Art i disseny de Reus i Tarragona, i Lluís Boldó Rins, que va estudiar el grau de Gràfica Publicitària a l’EADT. Els dos van treballar conjuntament de forma molt activa dins del projecte i senten que van aportar «els coneixements de programació tridimensional per tal de crear entre tots un projecte diferent, trencador i ben divertit, ajustat al públic que ens demanaven. Anava en conjunt amb la motivació que vam tenir, sobretot impacients, per veure els resultats finals», explica l’Anna Pons. Afegeix que els va ajudar a tenir la capacitat de cooperar amb el grup de feina, dirigir l’equip i controlar i organitzar els tempos marcats, «a més de saber defensar un projecte que vam concebre nosaltres mateixos davant el client, que això és fonamental quan sortim al món laboral». Per Lluís Boldó va ser una experiència on «aprens com funciona un projecte d’aquesta magnitud, a treballar en equip, la relació entre client i dissenyador i les dificultats que comporta tot el procés, així com aprendre a solucionar-les i seguir endavant. Veure com el teu projecte es fa realitat és una sensació genial».

Ambdós comparteixen que van sentir el suport del professorat l’Escola en tot moment i se senten molt agraïts per l’oportunitat que han aprofitat al màxim, «ja que t’emportes un bon prestigi que es reflecteix en els inicis de la carrera professional», sentenciava Pons.

Comentarios
Multimedia Diari