Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Es lliuren els XI Premis Literaris de Constantí

Diari de Tarragona

Whatsapp
Fotografia dels guanyadors dels premis de Constantí.

Fotografia dels guanyadors dels premis de Constantí.

Constantí ha celebrat aquest diumenge dia 4 de febrer l’acte d’entrega dels Premis Literaris 2017. Es tractava del darrer dels actes del programa de Festa Major d’Hivern i la Biblioteca municipal es va tornar a omplir un any més per gaudir d’aquesta festa literària, en la que també es va presentar el llibre que recull els millors treballs que s’han presentat a concurs durant aquesta edició.

Silva Editorial, amb la col·laboració de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Constantí, han promogut un any més aquests Premis Literaris que han arribat a la seva XI edició, aquest any centrats en els “Relats mediterranis” coincidint amb l’any de la celebració dels Jocs Mediterranis, i amb una xifra de participació que torna a superar els 400 treballs, amb un total de 417 treballs presentats a concurs, dividits en 4 categories: la d’adults (a partir dels 21 anys), la de júniors (de 17 a 21 anys), la de joves (de 13 a 16 anys), i per primera vegada la d’infants (fins als 12 anys).

Durant l’acte d’entrega dels premis, es va presentar també el llibre Relats mediterranis, que recull un total de 101 treballs (com a guanyadors i finalistes) presentats a concurs, en català i castellà, tenint en compte la participació d’escriptors no només locals, sinó procedents de tot el món, i amb gèneres i temàtiques ben variades, que van des d’articles sobre gastronomia, patrimoni, natura i d’altres cròniques d’un viatge turístic o d’una migració, anàlisis i opinions polítiques, contes mitològics, escenes familiars, estudis de folklore o articles de costums.

Els guanyadors d’aquesta 11a edició dels Premis Literaris han estat els següents: en categoria d’adults, Juan Carlos Padilla Estrada amb “Cuatro millas”. En categoria júnior, el primer premi ha estat per Sergi Fernández Esteban, amb “Sal”; en categoria de joves el primer premi ha recaigut en Nerea Guinart Dalmau amb “Mar de paraules”. I finalment, el guanyador en categoria infantil ha estat Èric López Sardaña amb “Records marítims”.

Aquest any,i com a novetat, a iniciativa de l’Ajuntament de Constantí, tots els participants al concurs han rebut una entrada per poder realitzar una visita gratuïta a la vil·la romana de Centcelles.

Temas

Comentarios

Lea También