Es redueix en un 40% els animals abandonats a la majoria de municipis del Tarragonès

Els animals abandonats es recullen i es cuiden a les instal·lacions pertinents, fins que es poden donar en adopció a les persones que vulguin oferir-los una llar, amb tota la documentació en regla

28 mayo 2019 15:07 | Actualizado a 28 mayo 2019 15:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

S’ha reduit en nombre d’animals abandonats als municipis del Tarragonès, una notícia positiva al territori.

En el últims 8 anys el nombre d’abandonaments ha disminuït un 40% de mitjana a la comarca, consolidant d’aquesta manera la tendència a la baixa que es va començar a detectar el passat 2016.

Tots els municipis de la comarca, excepte Tarragona, tenen delegat el servei de recollida d’animals abandonats membre dels serveis al Consell Comarcal del Tarragonès. El delegat se n’ocupa d’animals vius, ferits o morts. Les dades que arriben arran de l’últim estudi comparatiu dels darrers exercicis són bastant esperançadores.

La mitjana dels municipis

Alguns municipis han assolit l’abandonament zer sense realitzar cap recollida el passat 2018. Alguns d’aquests són, per exemple,  municipis com Renau o La Riera de Gaià.

Altres també han baixat considerablement les xifres de recollida, com pot ser el cas d’Altafulla, que ha passat de 77 animals abandonats el 2011 a 7 el passat 2018.
S’ha de fer esment però també a la tendència a l’alça en algun municipi concret, encara que els estudis i recomptes demostren que aquesta no és la tendència dominant.

Moltes vegades, els animals provenen d’altres termes municipals o són abandonats pels seus propietaris en un poble diferent al de la seva residència, fet que dificulta recollir dades exactes sobre abandonament d’animals.

En aquesta disminució és una prova empírica de que les ordenances municipals que s’han posat en ús estan donant bons resultats.

Com funciona el servei?

Quan un municipi detecta un animal abandonat, ja estigui ferit o en perfecte estat de salut, ho comunica a l’empresa adjudicatària d’aquest servei. Uns especialistes, degudament equipats per evitar qualsevol perill, s’encarreguen de recollir l’animal i dur-lo a les instal·lacions, autoritzades i legalitzades, on serà custodiat, alimentat i revisat per un veterinari.

És llavors que s’inicia un protocol per promoure trobar persones que l’adoptin, que vulguin tenir un animal de companyia, sense cost pel particular.

Aquesta empresa porta un registre de sol·licituds i de seguiment de cada animal, des de la seva captura fins a la seva donada en adopció o, si s’escau per raons veterinàries, el seu sacrifici i incineració.

A més, duu a terme accions de sensibilització a diferents estaments socials, així com tallers a les escoles, i altres activitats diverses, en aplicació del Plec de condicions i del contracte.

D’altra banda, també s’actua quan hi ha algun animal mort, perquè es retirin les restes, les incineri i les enterri.

Comentarios
Multimedia Diari