Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Es redueixen quasi un 16% els robatoris a pisos gràcies a 'guaites ciutadans'

Els 'guaites ciutadans' o antenes ciutadanes són veïns que mantenen una relació discreta i fluida amb les forces de seguretat

EFE

Whatsapp
Foto: Lluís Milián/DT

Foto: Lluís Milián/DT

Els robatoris en domicili que es van produir l'any passat a la regió policial dels Mossos d'Esquadra del Camp de Tarragona es van reduir el 2015 un 15,91% respecte a l'any anterior gràcies, en bona part, als anomenats "guaites ciutadans", segons ha explicat a Efe l'intendent Jaume Giné.

Giné ha valorat a Efe el balanç policial de l'any passat i ha destacat el paper dels anomenats "guaites ciutadans" o antenes ciutadanes, veïns que mantenen una relació discreta i fluida amb les forces de seguretat.

En aquesta regió policial hi ha 575 urbanitzacions i 580.000 domicilis i Giné ha apostat clarament per la "coresponsabilitat ciutadana perquè és evident que no podem posar un policia a cada carrer".

Així, sobretot en el cas de les urbanitzacions, "els propis veïns s'adonen abans que ningú si hi ha un vehicle sospitós rondant pel seu barri", ha dit l'intendent.

Aquesta regió policial aposta per la presa de consciència dels ciutadans per prevenir la delinqüència, de manera que l'any passat es van mantenir 16.811 contactes entre les oficines de relació amb la comunitat i els ciutadans.

Giné ha destacat que els Mossos d'Esquadra mantenen reunions periòdiques amb els administradors de finques, sobretot per tallar robatoris en segones residències, que amb freqüència es descobreixen molt temps després de perpetrar-se.

Els administradors canalitzen la informació dels presidents de les comunitats de propietaris i també ajuden a conscienciar sobre mesures d'autoprotecció, ha assenyalat l'intendent.

En total, els diferents modalitats de robatoris amb força van baixar l'any passat un 17,02% respecte al 2014: un 15,91% menys a l'interior de domicili; un 37,10% a locals comercials, un 28,03% en empreses i un 9,97% en altres llocs.

Els delictes estan molt repartits, amb una tendència a la concentració a les grans ciutats i zones més poblades.

El perfil de l'autor d'aquests robatoris és el d'una persona de menys de 30 anys, que viuen a prop de l'entorn on cometen els robatoris i que sobreviuen del que sostreuen.

En general, no són professionals ni tenen una metodologia concreta, sinó que actuen de manera oportunista, per la qual cosa és important seguir els consells de seguretat, ha dit l'intendent.

També ha destacat "el paper clau de les diferents policies locals" i l'aposta per la col·laboració amb aquests cossos mitjançant operatius i dispositius conjunts.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También