Es tira enrere el projecte de millora de l'accés a Santes Creus

Els quatre regidors de Tots Som Aiguamúrcia i Independents pel Municipi d'Aiguamúrcia van votar dilluns en contra de la contractació de l'obra per 'desinformació i irregularitats'

19 mayo 2017 22:04 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

En la sessió plenària de l’Ajuntament d’Aiguamúrcia celebrada dilluns s’havia d’aprovar l’expedient de la contractació de l’obra de millora de l’accessibilitat al Monestir de Santes Creus.

Els quatre regidors de CiU hi van votar a favor, però els dos de Tots Som Aiguamúrcia (TSA-AM) i Independents pel Municipi d’Aiguamúrcia (IMA-E) hi van votar en contra.

«S’ha deixat perdre una inversió de 500.000 euros per revitalitzar el poble de Santes Creus», destacava CiU en un comunicat. L’oposició també lamenta aquest punt, i és que tal com remarquen tant el cap d’IMA, Josep Martí, com la de TSA, Dolors Palma, «no estem en contra del projecte, sinó de com s’han fet les coses».

El que es preveia era que, per un import de 500.000 euros, es millorés l’accessibilitat al Monestir de Santes Creus amb la creació d’un nou aparcament de visitants, la reestructuració dels aparcaments del carrer Pau Casal, adequació i millora de la connexió de l’aparcament existent i millora de l’accessibilitat a través del carrer Pere el Gran.

Segons l’alcaldessa, Fina Bartolí, el projecte comptava tant amb el suport ciutadà com administratiu a través de diferents inversions procedents del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, l’ajut LEADER de la Unió Europea i també de la Diputació de Tarragona. «La Diputació està constituïda, però encara no està en funcionament i són els diners que ens faltaven, però que els havíem de rebre», destacava ahir Bartolí.

L’oposició, però, no va veure clar els procediments seguits i va decidir votar negativament. «Hi ha hagut irregularitats i no s’ha dut a terme una participació adequada», assegura Dolors Palma.

En aquest sentit, destaca que el projecte no compleix el Pla d’Ordenació Municipal i que no s’ha informat obertament als ciutadans. «Per exemple, no s’ha explicat que el municipi tenia pressupostats 20.000 euros per al projecte. Sempre s’ha dit que tenia cost zero», afegeix la cap de TSA.

D’altra banda, Josep Martí, d’IMA, remarca: «Des del grup no estàvem segurs que el que anàvem a aprovar fos del tot legal i per això vam votar en contra». Des de l’oposició es reconeix que s’ha perdut una oportunitat, però que «s’han de fer les coses bé». «Ara toca reconduir el projecte», afirma Dolors Palma.

Comentarios
Multimedia Diari