Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

"És un dia de retrobaments"

Reportatge | Col·legi de Farmacèutics Ahir es va celebrar la Diada Col·legial, que va finalitzar al Seminari de Tarragona

Carlos Domènech Goñi

Whatsapp
L´Àngels Dronda va ser una de les primeres en fer la donació de sang.  Foto: lluís milián

L´Àngels Dronda va ser una de les primeres en fer la donació de sang. Foto: lluís milián

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona va celebrar durant el dia d’ahir una jornada marcada «pel retrobament amb la família col·legial». Així ho expressava el president del Col·legi, Joaquim Nolla, que afegia que «l’atribut més destacat del Col·legi és l’harmonia entre totes i tots, i s’aconsegueix en diades així».

La Diada Col·legial va començar a les deu del matí, amb una jornada de donació de sang en col·laboració amb el Banc de Sang i l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona. «Crec que és un signe que demostra el nostre compromís amb la societat», expressava l’Àngels Dronda, donant i farmacèutica. La mateixa afegia que la Diada Col·legial «és un dia festiu i especial» i que no hi ha millor manera de començar-lo que «amb la donació de sang, que és altruista i oberta a tota la població».

La secretària de direcció del Col·legi, Cristina Joanpere, va ser una altra de les donants. «És una oportunitat per demostrar a la societat que estem al seu servei», explicava. A més, destacava que «és tota una tradició la jornada de donació de sang» i exclamava que «estem encantats».

Però cal recordar que tothom podia accedir a donar sang. L’Agnès, que forma part de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats, també va aprofitar per fer-ho. «Em sembla una iniciativa fantàstica que esperem que es mantingui, perquè facilita l’accés al donant», expressava.

A l’espera de valoracions oficials, el president del Col·legi recordava que «l’any passat la donació va anar molt bé» i esperava el mateix en aquesta edició perquè «les dates ajuden. En època nadalenca tothom s’involucra més en temes així».

‘Cuidar la història’

Cuidar la història farmacèutica. Aquest és el principal objectiu de l’exposició ‘Errins’, segons el president del Col·legi. Ubicada a l’edifici del COFT, mostra una colla de fórmules i composicions destinades a provocar l’expulsió de l’excés dels humors «pecants» a partir de les narius, utilitzades entre els segles XVIII i XIX.

L’Inhalador del Dr. Hentschel és un dels estris que mostra l’exposició. Es tracta d’un globus creat per la farmàcia Nadal de Barcelona que serveix per inhalar els medicaments tant pel nas com per la boca. Un d’aquests medicaments és l’Inhalatorium, creat pel tractament de totes les afeccions de les vies respiratòries amb les aigües sulfuroses del Balneari de Tona.

Per acabar la Diada Col·legial, els membres del Col·legi de Farmacèutics van dirigir-se al Seminari de Tarragona, on van gaudir, entre altres, de l’actuació de la Coral Concordie. També es van fer els homenatges als col·legiats que compleixen 25 i 50 anys i als qui acaben d’arribar al col·lectiu.

Mirant al futur, Joaquim Nolla, president del Col·legi, assegurava que el repte és «convertir la farmàcia en un centre sanitari de prevenció».

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También