'És un orgull poder representar els valors de Montblanc'

La Setmana Medieval estrenarà un nou espai, un campament de poble, i mantindrà els espectacles de gran format

22 enero 2018 08:15 | Actualizado a 22 enero 2018 08:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’emblemàtic Forador de Montblanc va acollir ahir el migdia la presentació dels nous personatges de la Setmana Medieval, com és tradició i per donar-se a conèixer. Els protagonistes seran Marc Munné, Martia Martínez, Àngela Òdena i Jordi Margalef.

L’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc va celebrar aquest dissabte la gala d’elecció dels principals protagonistes de la festa, en un sopar que ha batut el propi rècord de participants, 230 socis, i en el qual també s’han presentat les novetats més destacades. La 31a edició de la Setmana Medieval se celebrarà entre els dies 20 i 29 d’abril.


Per la seva part, el president de l’Associació de la Setmana Medieval, Joan López va destacar ahir el Foradot que «el sopar és el tret de sortida de la Setmana Medieval». Enguany, a l’elecció es van presentar 8 candidates a Princesa i 2 candidats a Sant Jordi. Marc Munné representarà Sant Jordi i va assegurar ahir que «és un honor prendre el relleu d’amics que anteriorment han interpretat a Sant Jordi». La princesa Maria Martínez Cozar va explicar que «interpretar el personatge de la Princesa és representar els valors del poble de Montblanc, com la unió entre persones. Per mi és un orgull poder-ho fer». 


Els Reis de la Setmana Medieval 2018 són Àngela Òdena i Jordi Margalef; i els Veguers, Ferran Romeu i Joana Jové. Pel que fa als Caps de Casa són: Maria Serra Jiménez i Pep Andreu, Maite Pubill i Carlos Roca, Núria Pino i Joan Roig. A la gala de l’elecció, s’ha presentat el cartell protagonitzat per l’espectacular drac de la Llegenda de Sant Jordi, que es va estrenar l’any passat amb motiu del trentè aniversari de la festa. 


Enguany, la festa estrena un campament de poble. L’espai mostrarà com vivia la gent corrent durant l’edat mitjana, i seguint l’espai ja existent del campament de cavallers, els participants vestits de poble faran diferents actuacions. Aquí també es reuniran tots els oficis tradicionals, que fins ara estaven repartits al mercat medieval.


L’espectacle veterà
El primer espectacle de la Setmana Medieval 2018 serà el 20 d’abril, amb la representació gratuïta de la Dracum, un dels espectacles teatrals més veterans de la festa. L’espectacle de Llegenda de Sant Jordi, de gran format i el més icònic de la festa, se celebrarà el dissabte 21 d’abril, en dues sessions a la muralla per a 3.000 persones.


L’Associació Medieval aposta per mantenir al programa el Torneig Medieval Nocturn, que escenifica la lluita entre diferents cases nobles amb espases, cavalls i focs artificials, estrenat el 2016. Tindrà lloc el dissabte 28 d’abril i se’n faran dues sessions, amb un aforament total de 1.200 persones. També hi ha el Mercat Medieval.

És un dels primers que es va celebrar a Catalunya i aplega a 130 parades, exclusivament de productes artesans, distribuïts pels carrers i places del nucli antic gòtic.
El president de l’Associació Medieval, Joan López va assegurar que «apostem per petites iniciatives de valor afegit a la festa, com ara el conte de Sant Jordi que és únic».


La Setmana Medieval se celebra els dos caps de setmana que volten la Diada de Sant Jordi, el 23 d’abril. Compta amb un extens programa d’actes, que es renova parcialment cada edició i s’enriqueix amb noves aportacions tecnològiques i artístiques, un esdeveniment que aplega gent de tot Catalunya i de totes les edats.

Comentarios
Multimedia Diari