Escoles Verdes: Fomentar la biodiversitat a l’entorn

L'escola Cor de Maria ha rebut el premi Escoles Verdes, que lliura el Departament de Territori i Sostenibilitat

07 diciembre 2018 11:32 | Actualizado a 07 diciembre 2018 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Col·locar 37 caixes niu a diferents espais públics de la ciutat, instal·lar caixes de ratpenats a la ciutat per poder observar quin tipus de ratpenats s’hi poden trobar, o realitzar un projecte de reintroducció de l’òliba a la Torre de la Mixarda. Aquestes són algunes de les accions que han dut a terme alumnes del col·legi Cor de Maria de Valls.

I és que el centre ha rebut el premi Escoles Verdes que lliura el Departament de Territori i Sostenibilitat per una actuació singular que afavoreix la conservació de la biodiversitat i que porta per nom «Fauna al nostre entorn proper».

En el projecte «Fem un poble viu amb caixes niu» els alumnes van sol·licitar permís per a la col·locació inicial de 37 caixes niu a diferents espais públics de la ciutat.

Els alumnes van ser els encarregats de dissenyar i construir, menjadores per a ocells i caixes niu de models diferents adaptades per a diferents espècies, i se’n fa un seguiment. Una altra de les accions que van promoure els alumnes del col·legi Cor de Maria va ser la instal·lació de caixes de ratpenats a Valls per poder observar quin tipus de ratpenats s’hi poden trobar.

Primer es va fer un estudi de la biologia dels ratpenats i dels dissenys de caixes, es va fer una proposta a l’Ajuntament per poder instal·lar caixes de ratpenats repartides en tres zones dels torrents de la ciutat de Valls, i per últim la participació de tots els alumnes de l’escola per conèixer els ratapatxets. A més es va fer una divulgació fora de l’escola: fires de Ciència (Tastet de ciència a Reus, Fira al carrer de Lleida, Ciència en acció a Viladecans) i nexe amb l’escola de naturalistes del Gepec Lo Caro de Roquetes per fer un intercanvi d’experiències i la creació d’una aplicació.

L’última actuació va ser el projecte col·laboratiu de Cos d’agents rurals de l’Alt Camp, els Centres de recuperació de fauna de Vallcalent i Torreferrussa, per fer un seguiment del projecte per part de l’Ajuntament de Figuerola del Camp propietària de la Torre de la Mixarda, l’Ajuntament de Valls, i pagesos de la zona que van cedir espais per poder instal·lar caixes niu i poder-ne fer el seu seguiment , IEV (Institut d’estudis Vallencs), GEPEC, AMPA de l’escola, pares, alumnes i professors.

Comentarios
Multimedia Diari