Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Tarragona

Escoles Verdes: Fomentar la biodiversitat a l’entorn

L'escola Cor de Maria ha rebut el premi Escoles Verdes, que lliura el Departament de Territori i Sostenibilitat

ALBA TUDÓ

Whatsapp
Alumnes de primària estudiant i netejant les caixes niu de Valls. FOTO: cedida

Alumnes de primària estudiant i netejant les caixes niu de Valls. FOTO: cedida

Col·locar 37 caixes niu a diferents espais públics de la ciutat, instal·lar caixes de ratpenats a la ciutat per poder observar quin tipus de ratpenats s’hi poden trobar, o realitzar un projecte de reintroducció de l’òliba a la Torre de la Mixarda. Aquestes són algunes de les accions que han dut a terme alumnes del col·legi Cor de Maria de Valls.

I és que el centre ha rebut el premi Escoles Verdes que lliura el Departament de Territori i Sostenibilitat per una actuació singular que afavoreix la conservació de la biodiversitat i que porta per nom «Fauna al nostre entorn proper».

En el projecte «Fem un poble viu amb caixes niu» els alumnes van sol·licitar permís per a la col·locació inicial de 37 caixes niu a diferents espais públics de la ciutat.

Els alumnes van ser els encarregats de dissenyar i construir, menjadores per a ocells i caixes niu de models diferents adaptades per a diferents espècies, i se’n fa un seguiment. Una altra de les accions que van promoure els alumnes del col·legi Cor de Maria va ser la instal·lació de caixes de ratpenats a Valls per poder observar quin tipus de ratpenats s’hi poden trobar.

Primer es va fer un estudi de la biologia dels ratpenats i dels dissenys de caixes, es va fer una proposta a l’Ajuntament per poder instal·lar caixes de ratpenats repartides en tres zones dels torrents de la ciutat de Valls, i per últim la participació de tots els alumnes de l’escola per conèixer els ratapatxets. A més es va fer una divulgació fora de l’escola: fires de Ciència (Tastet de ciència a Reus, Fira al carrer de Lleida, Ciència en acció a Viladecans) i nexe amb l’escola de naturalistes del Gepec Lo Caro de Roquetes per fer un intercanvi d’experiències i la creació d’una aplicació.

L’última actuació va ser el projecte col·laboratiu de Cos d’agents rurals de l’Alt Camp, els Centres de recuperació de fauna de Vallcalent i Torreferrussa, per fer un seguiment del projecte per part de l’Ajuntament de Figuerola del Camp propietària de la Torre de la Mixarda, l’Ajuntament de Valls, i pagesos de la zona que van cedir espais per poder instal·lar caixes niu i poder-ne fer el seu seguiment , IEV (Institut d’estudis Vallencs), GEPEC, AMPA de l’escola, pares, alumnes i professors.

Temas

Comentarios

Lea También