Escornalbou estrena la cursa Els cims del Baró

Organitzada per l´Associació Esportiva Baronia d´Escornalbou, aquesta prova de muntanya es presenta en tres modalitats amb l'objectiu d'arribar a tots els públics

19 mayo 2017 19:10 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest diumenge, 5 de juny, les muntanyes de l’entorn de la Baronia d’Escornalbou seran l’escenari de la primera edició de la cursa Els cims del Baró.

Es tracta d’una exigent prova de muntanya que té com a punt de partida i arribada el castell monestir de Sant Miquel d’Escornalbou i que recorre diferents localitats de la Baronia. La cursa transcorre pels paratges més salvatges de la zona, fent cim a les muntanyes més emblemàtiques del terme, com el Puigpedregós, el Puigferrós, el Coll de les Forques, el Collet Rodó i la Serra de l’Argentera/Pradell.

 

Els recorreguts

Organitzada per l’Associació Esportiva Baronia d’Escornalbou, un espai muntanyós format per set pobles i entre les comarques del Baix Camp i el Priorat, aquesta prova de muntanya es presenta en tres modalitats amb l’objectiu d’arribar a tots els públics possibles.

La primera és una caminada d’un total de 9 quilòmetres adreçada a tots els públics i a les famílies. La modalitat Express tindrà un recorregut de 17 quilòmetres i és idònia per a la gent que s’inicia en aquestes pràctiques esportives.

Per últim, hi haurà la Trail, amb un traçat de 27 quilòmetres i apta només per als més experts. Roger Navarro, un dels responsables de l’organització, explica que «la cursa Els cims del Baró està creada per corredors amb l’objectiu que la gaudeixin altres corredors, sense cap altra intenció que aconseguir que la gent s’ho passi bé i repeteixi els anys següents». Les inscripcions es poden fer a la web www.cimsdelbaro.com i es pot demanar informació també via Facebook.

La cursa Els cims del Baró té com antecedent la Marató de la Baronia d’Escornalbou i la Cursa de Muntanya de Riudecanyes que es van fer diversos anys sortint de Riudecanyes i passant pel castell. La nova versió que es presenta permetrà millor que mai gaudir d’un espai natural únic tot fent esport, aprenent història, gaudint del territori i observant el patrimoni paisatgístic.

Comentarios
Multimedia Diari