Escriptors i editorials regalen històries per viatjar lluny de casa

El sector es reivindica i posa a l’abast dels lectors autors nacionals i internacionals emblemàtics de tots els gèneres així com de no-ficció per ‘ajudar a passar tantes hores d’estar a casa amb una mica d’oci’

20 marzo 2020 15:00 | Actualizado a 20 marzo 2020 19:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Descobrir nous mons, arribar a llocs remots, fins i tot a altres èpoques, conèixer personatges fascinants o inquietants. També malvats, molt. És temps de viatjar... amb un bon llibre a les mans.

I per facilitar-ho, són molts els escriptors i les editorials que han posat al servei dels lectors i lectores un bon grapat d’històries a cost zero. 

La primera a regalar els seus llibres va ser Roca Editorial, «per ajudar a passar tantes hores d’estar a casa amb una mica d’oci», explicà la fundadora i directora, Blanca Rosa Roca. La campanya eBooks a 0€ inclou volums de tots els gèneres.

«Vaig trucar als nostres autors i tots van accedir-hi. A més, alguns que van veure la iniciativa es van afegir per la qual cosa, si en un principi eren 14 llibres, en seran més». Efectivament, en són més.

Els exemplars es poden trobar a plataformes com ara Amazon, Kobo, Apple o Google Play. Tot i això, l’editorial facilita el servei, amb la qual cosa entrant a la seva adreça, s’accedeix fàcilment.

A tall d’exemple, alguns dels títols són La bodega, de Noah Gordon; Asesinos de series, de Roberto Sánchez; De Rafael a Nadal, d’Ángel García Muñiz i Javier Méndez Vega; Derribar los muros, de diversos autors; Miel y almendras, de Maha Akhtar o Herr Pep, de Martí Perarnau. Tota la informació a rocalibros.com

Els que no disposin d’eReader poden baixar l’aplicació al mòbil, tauleta o ordinador

També Grup Planeta ofereix fins al 31 de març la descàrrega gratuïta d’alguns dels seus títols d’autors com ara Dan Brown, C.S. Lewis, María Dueñas o Stieg Larsson. Així mateix, la web planetadelibros.com compta amb un espai en què autors com Santiago Posteguillo o Fernando Trías de Bes ofereixen consells i participen en activitats en # KeepReadingAtHome.

De la mateixa manera, Grup 62 (keepreadingacasa.grup62.cat) i els seus autors en català s’han afegit a la campanya amb Dins el darrer blau, de Carme Riera; Les veus del Pamano, de Jaume Cabré; Gràcies per la propina, de Ferran Torrent; L’Ombra del Vent, de Carlos Ruiz Zafón i El meu nom és Stilton, Geronimo Stilton, entre molts altres.

D’igual manera, l’editorial Llibres del Delicte va piular que «volem contribuir a fer més amable el confinament. Qui no tingui lectures i no pugui comprar un ebook, que ens enviï un mail a info@llibresdeldelicte.com i li donem gratis un ebook dels nostres últims títols. Però sisplau #quedatacasa, #covid-19». 

Entre els títols que publica aquesta editorial es troben La teoria del gall, de Margarida Aritzeta, Halley 2042, d’Anna Carreras i Aubet, La cara B, d’Esperança Camps o Ciutat fantasma, de David Marín. Alguns de les novel·les que regala són El despertar del navegant, de Maribel Torres; Assassins del Camp, de diversos autors i Contra l'aparador de Marc Moreno. Informació a www.llibresdeldelicte.com

L’Editorial Anagrama, per la seva banda, ha posat a disposició dels lectors i lectores cinc volums que són Las cosas que perdimos en el fuego, de Mariana Enriquez; Un buen detective no se cansa jamás, de Marta Sanz; Años felices, de Gonzalo Torné; Fiesta en la madriguera, de Juan Pablo Villalobos i Mis documentos, d’Alejandro Zambra (informació en Instagram, @anagramaeditor). 

Pel que fa a Editorial Barcanova (Grup Alianza) ofereix en obert quatre títols per a petits i joves. A saber, En Patufet, de Salvador Comelles, col·lecció El Petit Univers; El follet Oriol i el castell dels conjurs, d’Òscar Sardà, col·lecció El Follet Oriol; T’agrada ballar?, de Susana Peix, col·lecció Altres i  El Club dels Caníbals es cruspeix Dràcula, de Gabriel García de Oro, col·lecció El Club dels Caníbals.

Finalment, Penguin Random House, ha encetat tota una sèrie d’activitats en família. En aquest context, un dia a la setmana s’oferirà un «kit de lectura setmanal», en format audiollibre de regal, que inclourà un volum per adults i un altre per a públic infantil. Informació: www.megustaleer.com

Comentarios
Multimedia Diari