Estabilitzat l'incendi dels Pallaresos

Segons les primeres valoracions dels Agents Rurals ha cremat unes 10,6 hectàrees de vegetació forestal

19 mayo 2017 18:40 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat a un quart de cinc de la tarda d'aquest divendres l'incendi forestal dels Pallaresos (Tarragonès) que ha començat poc abans de la una del migdia en una zona pròxima a la urbanització dels Hostalets. Segons les primeres valoracions dels Agents Rurals, el foc ha cremat unes 10,6 hectàrees de vegetació forestal. En les tasques d'extinció encara hi treballen 15 dotacions terrestres i cinc mitjans aeris -1 helicòpter de comandament, 2 helicòpters bombarders i 2 avions de vigilància i atac- dels Bombers. Tot i que ja s'han obert els accessos a la urbanització dels Hostalets, encara hi ha alguns camins pròxims a l'incendi que estan tallats per facilitar les tasques d'extinció.

El foc, que ha afectat vegetació forestal i una zona de conreus, s'ha declarat poc abans de la una del migdia. Com a mesura preventiva, els Bombers han demanat als Mossos d'Esquadra –que s'hi han desplaçat amb set patrulles- i als afectius de la Policia Local el tancament d'accessos a la urbanització dels Hostalets i han recomanat als veïns tancar les portes i les finestres dels habitatges propers a la zona de l'incendi. A més, s'ha desallotjat una persona d'una masia aïllada propera a l'incendi.

En un primer moment, els Bombers de la Generalitat han prioritzat les tasques d'extinció del flanc dret de l'incendi el qual es troba més proper a la urbanització, per tal d'evitar que arribés a la zona habitada i, posteriorment, els efectius han concentrat els esforços en el flanc esquerre per tal de frenar la progressió de l'incendi.

Es dóna el cas que els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals investiguen l'autoria d'una dotzena de focs intencionats als Pallaresos durant els últims mesos, incloent-hi el del dimecres d'aquesta setmana.

 

Comentarios
Multimedia Diari