Estrena per la porta gran de la Joves amb el pilar de 6 descarregat

La Colla Joves Xiquets de Valls ahir es va prendre la revenja del castell de vuit amb el 3de8 i el 4de8 descarregats i van descarregar el pilar de 6 per sorpresa de tothom, el segon que es veu enguany

05 mayo 2019 15:28 | Actualizado a 05 mayo 2019 15:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ahir la Joves no va dubtar al Memorial Ramon Barrufet. Tenien l’espina clavada amb el castell de vuit després d’haver de desmuntar el 4de8 ara fa uns dies a Vilanova i la Geltrú.

Van escollir el 3de8 de sortida, castell que tenen dominat després de la feina feta l’any passat, per tal de donar la confiança suficient a la colla per encarar el repte següent. Un 3de8 que el van completar amb aparent facilitat i que va donar pas al segon objectiu, no per dificultat, sinó per mentalitat. Després d’un peu desmuntat per males mides, els de la camisa vermella van completar el 4de8. El carro gros van haver de treballar-lo, però finalment van descarregar-lo, amb el plus afegit que hi havia estrenes als pisos superiors. A tercera ronda van optar pel 7de7, castell que ja havien completat enguany i que els hi va permetre rodar diferents peces. Per tancar la diada van sorprendre la plaça amb el pilar de 6.

Ja al principi de la diada, s’escoltaven converses de gent de la Joves comentant si havien de fer o no el pilar, si poder era massa aviat per fer-lo o s’havien d’esperar. Finalment doncs, sembla que la tècnica ho va tenir clar i van plantar un pilar de 6 de postal, que no va patir en cap moment i que qualsevol hagués dit que fos el primer.
D’aquesta manera, els diables vermells, com són coneguts a vegades, van apuntar-se el segon espadat de mèrit descarregat que es veia aquesta temporada.

Al seu costat van actuar-hi els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que arribaven amb absències a la pinya i van haver de renunciar al castell de set i mig. Tot i això van descarregar el 3de7, el 4de7 i un 2de6 que en poques setmanes el podríem veure amb un pis més. Ja de més lluny, els de Sant Cugat van obrir la diada amb el 2de7 i van completar els dos bàsics de 7, el 3de7 i el 4de7. Per últims, els Margeners de Guissona, que enguany estrenen equip tècnic nou, van descarregar el 4de6, el 3de6 per sota i el 3de6 amb el pilar.

Fira del Vi de Falset

Ahir a la tarda a Falset, els Brivalls de Cornudella es van estrenar aquesta temporada i a casa seva, en una Fira del Vi on ja són tradicionals els castells a les sis de la tarda, molt a prop d’on se celebra la fira en si.

Els del Priorat van fer una meritòria actuació on van obrir l’actuació amb el 3de6. Van seguir l’actuació amb el 4de6 i van tancar-la amb el 3de6 amb el pilar. Avui, tornen a actuar amb la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona a Porrera, una actuació on poden seguir rodant els castells de sis pisos.

Per la seva banda, la Vella van fer el 2de7 de sortida. Van tenir un entrebanc amb el 3de8, en què l’enxaneta del castell no va poder pujar i van desmuntar-lo per poder descarregar-lo, després de canviar la canalla. Van acabar amb el 4de8 i el 4de7 amb el pilar. L’anècdota va ser, quan va passar la banda del poble i van haver de fer un peu desmuntat del 4de8, que van assolir després.

Comentarios
Multimedia Diari