Expedient sancionador contra Catalunya Caixa per quatre blocs d'habitatges de protecció buits a Tarragona

També s'han iniciat "expedients de cessió temporal obligatòria" d'habitatges a la demarcació

19 mayo 2017 20:23 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La consellera de Governació de la Generalitat, Meritxell Borràs, ha anunciat aquest dimecres que el Govern ha sancionat entitats bancàries per tenir buits habitatges de protecció oficial.

A la sessió de control al Govern al Parlament, ha explicat que, en primer lloc, ha sancionat Caixa Terrassa per habitatges desocupats a Lleida.

A més, s'han obert "diligències" sancionadores contra Catalunya Caixa per quatre blocs d'habitatge protegit desocupats a Tarragona, i també l'Impsol --organisme l'Àrea Metropolitana de Barcelona-- pel mateix motiu.

També s'han iniciat "expedients de cessió temporal obligatòria" d'habitatges a Salt (Girona), Tarragona, Badalona (Barcelona) i altres municipis, sobre pisos que estan en mans d'entitats bancàries i que el Govern vol que es posin a l'abast dels ciutadans.

El Govern aplica aquestes mesures per la llei 24/2015 del Parlament de l'anterior legislatura, norma que era a l'origen una ILP i contenia mesures per combatre la pobresa energètica i l'emergència a l'àmbit de l'habitatge.

"L'objectiu del Govern és que cap família vegi vulnerat el seu dret a un habitatge digne. La nostra principal preocupació se centra en la mobilització dels habitatges desocupats per donar resposta als col·lectius més necessitats", ha defensat Borràs.

 

Comentarios
Multimedia Diari