Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Expedient sancionador contra Catalunya Caixa per quatre blocs d'habitatges de protecció buits a Tarragona

També s'han iniciat "expedients de cessió temporal obligatòria" d'habitatges a la demarcació

Europa Press

Whatsapp
FOTO: LLUÍS MILIÁN

FOTO: LLUÍS MILIÁN

La consellera de Governació de la Generalitat, Meritxell Borràs, ha anunciat aquest dimecres que el Govern ha sancionat entitats bancàries per tenir buits habitatges de protecció oficial.

A la sessió de control al Govern al Parlament, ha explicat que, en primer lloc, ha sancionat Caixa Terrassa per habitatges desocupats a Lleida.

A més, s'han obert "diligències" sancionadores contra Catalunya Caixa per quatre blocs d'habitatge protegit desocupats a Tarragona, i també l'Impsol --organisme l'Àrea Metropolitana de Barcelona-- pel mateix motiu.

També s'han iniciat "expedients de cessió temporal obligatòria" d'habitatges a Salt (Girona), Tarragona, Badalona (Barcelona) i altres municipis, sobre pisos que estan en mans d'entitats bancàries i que el Govern vol que es posin a l'abast dels ciutadans.

El Govern aplica aquestes mesures per la llei 24/2015 del Parlament de l'anterior legislatura, norma que era a l'origen una ILP i contenia mesures per combatre la pobresa energètica i l'emergència a l'àmbit de l'habitatge.

"L'objectiu del Govern és que cap família vegi vulnerat el seu dret a un habitatge digne. La nostra principal preocupació se centra en la mobilització dels habitatges desocupats per donar resposta als col·lectius més necessitats", ha defensat Borràs.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También