FOTOGALERIA: Arriba la neu al Camp de Tarragona

La zona més muntanyosa de la demarcació s'ha llevat emblanquinada. Destaquen els 20 cm de Prades. Les precipitacions abracen aquesta tarda la demarcació. Mira la fotogaleria

19 mayo 2017 20:08 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquesta matinada ha arribat la neu en alguns punts del Camp de Tarragona. Durant la nit s'ha iniciat el temut temporal que s'anunciava des de feia dies, però sense un grau d'afectació alt a la demarcació.

Ha nevat amb intensitat a zones on és habitual que ho faci i per sobre dels 700 metres, com Prades, Querol o Cornudella de Montsant. En cotes més baixes, inferiors als 400 metres, també han caigut volves. A la Conca de Barberà, la majoria dels municipis han quedat enfarinats a primera hora del matí però la neu no ha quallat. La mateixa situació es viu al Priorat i en alguns municipis de l’Alt Camp, Baix Camp i la Terra Alta. 

 

Gaudir de la neu o ajornar la visita

A Prades, on estan acostumats als episodis de neu, els establiments turístics ja havien avisat els seus clients sobre la previsió meteorològica. Al càmping de Prades Park, n’hi ha hagut que han volgut posposar la seva estada perquè no estaven preparats per arribar-hi però d’altres “s’han animat” i han optat per “anar a veure la neu”, segons ha explicat Mireia Sans, relacions públiques del càmping. Els clients que han optat per fer la nit a Prades “aniran amb cotxes tot-terreny, amb cadenes per al cotxe si calguessin en un moment puntual i amb roba d'abrigar”; al càmping, també tenen sal i màquina llevaneus. Sans ha assegurat que la neu que hi ha ara “no és perillosa” perquè cau sobre mullat i que “és bonica” de veure, un atractiu sumat a l’estada.

El president de Priorat Enoturisme, Enric Calvo, ha explicat que hi ha una “situació desigual” amb anul·lacions d’última hora en hotels i cases rurals com a conseqüència de la previsió del temps a la zona del Baix Priorat però altres activitats programades, com visites a cellers, no s’han vist alterades. “La gent que pujava perquè tenia visites turístiques, segurament no ho han anul·lat i improvisaran a última hora depenent si hi ha carreteres tallades o no”, ha afirmat Calvo, que ha dit que “si no hi ha carreteres tallades, no hi ha cap problema per venir”.

D’altra banda, el portaveu de turisme a la Terra Alta, Felip Segura, ha explicat a l’ACN que les reserves que tenien per aquest cap de setmana han estat ajornades per més endavant. Amb tot, Segura ha recordat que no és temporada alta i que, per tant, l’afectació ha estat menor perquè gairebé no hi havia estades programades.

 

Prades s'omple de curiosos

Com és habitual quan neva, el municipi de Prades s'ha omplert de curiosos que han volgut gaudir de la meteorologia. Tal com ha explicat Georgina Musté a l'ACN, filla del propietari de l'Hotel La Botiga –situat a l'emblemàtica plaça Major–, episodis com el d'aquest cap de setmana són agraïts "perquè a l'hivern vivim pràcticament dels dies que neva, el fred no atrau la gent", ha dit. Ella mateixa ha apuntat al fet de "poder gaudir de la neu a prop de la costa", a més de "poder vindre amb la canalla sense haver d'anar al Pirineu", com un dels atractius del poble en dies com el d'aquest dissabte. Segons ha detallat, hi havia una cursa que s'ha hagut de suspendre, però malgrat això el turisme s'ha mantingut.

Un pla ben diferent és el de Josep Ribé, Xavi Cugat i els seus amics. Són de la Riba i rodalia, i quan han vist que es posava a nevar han decidit agafar les motos per pujar a Prades i "fer una mica l'animal". Lluny de veure-ho com una imprudència, han assegurat que estan "acostumats a aquestes sortides", ja que surten "sempre", encara que el temps no acabi d'acompanyar.

 

Incidències

Per ara les incidències a causa de la neu han estat poques. Durant unes hores ha estat tallada la T-7018 en tots dos sentits de la marxa de Cornudella de Montsant a Prades, però ara ja s'ha obert. Podeu seguir l'afectació a les diferents carreteres, en temps real, aquí.

 

Precaució

Protecció Civil demana precaució Protecció Civil demana precaució a les carreteres i informar-se bé de l'estat del temps abans de sortir de casa. També es recomana evitar desplaçaments que no siguin imprescindibles, així com fer activitats a l'aire lliure. Si finalment s'ha d'agafar el cotxe és necessari portar cadenes, el dipòsit del cotxe ple, el mòbil amb la bateria ben carregada i roba d'abric al vehicle per poder fer front a possibles incidències.  

Aquí trobareu altres consells importants a seguir durant les properes hores.

Comentarios
Multimedia Diari