'Fa pocs dies ja vam tenir un ensurt contra la pancarta dels Jordis'

Incendien una pancarta a favor de la llibertat dels Jordis al centre de Tarragona

17 abril 2018 15:55 | Actualizado a 18 abril 2018 16:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tres dotacions dels Bombers de la Generalitat de Catalunya han actuat aquest migdia per apagar un incendi provocat al centre de Tarragona contra una pancarta que demanava la llibertat dels Jordis. Els fets han succeït a l’altell del número 54 de l’avinguda Ramón y Cajal, on des de feia setmanes hi havia una pancarta de dos per quatre metres de superficie que indicava «Llibertat. Us volem a casa. #LlibertatJordis».  
Un dels propietaris de l’immoble, Pere Socias, destaca que «per sort, els fets no han passat de nit, ja que hagués pogut tenir conseqüències molt més importants». L’incident s'ha resolt sense que hi hagués cap ferit. 

Segons la denúncia presentada pel propi Socias a la comissaria dels Mossos d’Esquadra, tot s'ha iniciat cap a les dotze del migdia, quan els veïns de la zona han detectat que la pancarta estava cremant. «Quan els Bombers han anat al lloc dels fets, han manifestat que el foc havia estat intencionat» s’indica en la denúncia, que afegeix que la terrassa «estava plena de borilles de cigarretes quan allà no hi puja ni hi fuma mai ningú». 

El propietari no sap qui pot haver estat el pressumpte autor del succés, si bé remarca que fa pocs dies ja van tenir un altre advertiment. «Vam trobar un got de plàstic amb alcohol amb paper de cuina cremat» assegura el veí tarragoní, qui assenyala que la mostra de suport cap a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart «la vam demanar a Òmnium Cultural» i afegeix que, lluny de retirar-la, «quan puguem, la tornarem a penjar». 

Des d’Òmnium, la seva presidenta al Tarragonès –Rosa Maria Codines– es mostra «molt sorpresa i amoïnada» pels fets. «N’hem repartit més d’una vintena d’aquestes pancartes per Tarragona i és el primer problema que tenim a una casa particular. És molt preocupant» indica la representant de l’entitat independentista. 

Una fruiteria, amenaçada
El d’ahir no és el primer capítol que es viu per una pancarta a favor dels polítics presos. Fa setmanes, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SPEC) de Tarragona va denunciar que un treballador de l’Oficina d’Orientació del Campus Catalunya encaputxat i amb ulleres de sol va treure el cartell en qüestió i el va tirar a la brossa.

Així mateix, a finals de febrer la fruiteria Ton del carrer Florenci Vives de Tarragona va rebre una carta en la que se l’amenaçava amb un boicot si no retirava el llaç groc del seu local. En el document, es deia que «som un grup de veïns que sempre comprem a la seva tenda i que ens està bombardejant amb el seu llaç groc, cosa que no ens agrada». Per això, aquest grup de veïns denunciava, finalment, que «si no retira el llaç groc deixarem de comprar al seu establiment». 

Comentarios
Multimedia Diari