Falta instal·lar la columna perquè el Museu Casteller estigui acabat

Les obres finalitzaran aquest mes de desembre. Durant el 2017 s'editarà tot el material audiovisual i s'instal·larà la part museogràfica perquè l'equipament quedi totalment enllestit

19 mayo 2017 17:04 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dues setmanes i l’edifici que acollirà el futur Museu Casteller estarà finalitzat. La part més important i visible que falta a dia d’avui és la columna de vidre que presidirà la nova plaça, que unirà la del Blat i la de l’Oli, i en la qual hi haurà escrits els noms de totes les colles castelleres. La previsió és que aquesta setmana es comenci a treballar amb els fonaments i que a finals de mes estigui totalment instal·lada.

Més enllà d’aquest element visual que ha de modificar l’skyline de la ciutat (actualment marcat pels diversos campanars i, sobretot, el de Sant Joan) falten els detalls finals perquè tot estigui a punt per començar a instal·lar tota la part museogràfica.

En aquest sentit, encara s’ha de pintar, instal·lar serveis (com l’aigua o els de seguretat) i fer ajustaments de portes, a més a més de fer una neteja general, uns treballs que l’alcalde de Valls, Albert Batet, assegurava ahir a la tarda durant una visita a les obres amb tots els regidors de l’Ajuntament que estaran totalment acabats abans de finalitzar l’any.

Malgrat tot, es deixaran algunes parts de l’edifici inacabades, que són les que han estat modificades pel projecte museogràfic. De fet, aquests canvis introduïts són petites variacions. Així, s’ha intercanviat la localització de la botiga i el restaurant, mentre que la sala que inicialment havia estat projectada perquè acollís un auditori, el projecte museogràfic preveu que sigui l’última part del recorregut on hi haurà un sistema modular desmuntable sobre el qual es projectaran imatges, fet que fa variar l’estructura inicial.


Inauguració a finals de 2017?
S’especula que l’equipament serà inaugurat a finals de 2017, però Albert Batet no vol posar cap data sobre la taula, ja que «s’ha de ser molt prudent».

Cara l’any vinent s’hauran de licitar les obres per instal·lar tota la part expositiva. Dins d’aquesta mateixa licitació, també s’inclouran els modificats de l’edifici incorporats al projecte museogràfic. Pel que fa als audiovisuals, ja han estat gravats i únicament falta editar-los.

Quan l’equipament estigui totalment acabat es posarà fi a uns treballs que s’iniciaren el 2014 amb l’enderroc de l’àmbit d’Espardenyers. La inversió total haurà estat de 7 M€, entre Generalitat, Diputació i Ajuntament.

Comentarios
Multimedia Diari