Falten 200 voluntaris a Tarragona per al Gran Recapte

Aquest divendres la recollida d'aliments en 370 municipis. ÇL'objectiu és abastir unes 235.000 persones que necessiten menjar a Catalunya

19 mayo 2017 17:16 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els quatre Bancs dels Aliments catalans donaran aquest divendres el tret de sortida a la VIII edició del Gran Recapte, una campanya de recollida d'aliments per a persones vulnerables que habilitarà fins al dissabte 2.500 punts en 370 municipis.

El Mercat de les Corts de Barcelona acollirà l'acte inicial, a les 9.00 hores, amb la presència del president del Banc dels Aliments de Barcelona, Eduard Arruga, i la vicepresidenta, Roser Brutau, al costat del segon tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín.

Dissabte, el grup musical New Dixie Jazz Band recorrerà els mercats de Sants, del Ninot i de la Llibertat entre les 10.30 i les 13 hores, ha explicat l'organització.

El 2015 es va arribar a recollir 4.642 tones, però aquest any no s'han marcat un objectiu en el referent al pes perquè prefereixen augmentar en productes d'alt valor alimentari, que es conservin bé i no requereixin molta despesa energètic per cuinar, com a oli, llet, conserves i infantils.

Més de 700 entitats benèfiques faran la distribució dels recursos a través dels seus voluntaris, i estimen que col·laboren donant menjar al voltant de 600.000 famílies en cada edició.

La campanya té al voltant de 27.000 voluntaris inscrits, però a final d'aquest dijous encara calien al voltant de 200 voluntaris a Tarragona, han explicat fonts del Banc dels Aliments d'aquesta província a Europa Press.

Aquestes fonts han recordat que és possible inscriure's per a la tarda del mateix dia, en el web 'granrecapte.com', i que els nens poden acompanyar als seus pares.

"Hi ha una cita amb la solidaritat i el voluntariat", va proclamar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a la presentació de la campanya, en una roda de premsa en la qual els organitzadors van recordar que els 4,6 milions de quilos recaptats en 2015 són molt poc davant de les 235.000 persones que necessiten menjar a Catalunya.

Davant d'aquestes necessitats, el president del Govern va sentenciar: "No podem acceptar en la nostra societat emergències alimentàries, emergències habitacionals i emergències energètiques, perquè tenim recursos" i han de poder-se distribuir millor i eradicar la pobresa.

Catalunya ha anat a l'avantguarda en la creació del Banc dels Aliments, que va començar a Barcelona el 1987, es va estendre en el territori català, primer a Barcelona, fins a arribar als més de 50 bancs a tot Espanya fins avui, quan el Gran Recapte es fa també a Portugal, França, Itàlia i Polònia.

Comentarios
Multimedia Diari