‘Faraó. Rei d’Egipte’ arriba el febrer a CaixaForum Tarragona

Més de 73.000 persones van visitar les propostes culturals de CaixaForum Tarragona l’any passat

09 enero 2020 07:30 | Actualizado a 09 enero 2020 09:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La mostra Cinema i emocions. Un viatge a la infància es pot visitar encara fins a aquest diumenge a CaixaForum Tarragona. Així mateix, el 13 de febrer i fins al 31 de juliol arribarà Faraó. Rei d’Egipte, que explora el simbolisme i l’ideari de la monarquia egípcia, desvelant les històries que s’amaguen rere les gairebé 130 peces incloses a la mostra com a representació d’aquesta civilització. En aquesta nova exposició de ‘la Caixa’, organitzada en col·laboració amb el British Museum, destaquen treballs d’orfebreria, estàtues monumentals i relleus de temples que acosten els visitants a la vida dels reis de l’antic Egipte.

Les propostes culturals, científiques i educatives de l’entitat en el conjunt de l’estat van rebre la visita de 2 milions de persones el 2019. Per la seva banda, l’oferta cultural, científica i educativa va rebre 7.055.861 visitants (l’1,65 % més que l’any anterior). Aquesta xifra inclou tant els visitants dels vuit centres CaixaForum i CosmoCaixa (3,5 milions) com els de les nombroses exposicions itinerants organitzades a tot el territori (3,4 milions).

Robert Capa en color

CaixaForum Tarragona va tenir 73.204 visitants el 2019. Entre les diferents activitats que s’hi van oferir, l’afluència més gran de públic la van registrar les exposicions, seguides de les activitats educatives, els concerts, les activitats familiars, els cicles de conferències i els projectes socials. De les exposicions presentades el 2019, la més visitada va ser Robert Capa en color, que va descobrir la vessant més desconeguda del fotògraf. La mostra se centrava en les instantànies que Capa va captar en color, moltes de les quals no han estat mai publicades. Entre les més de 150 peces procedents de l’International Center of Photography de Nova York, destacaven els retrats en color de grans personatges, com Pablo Picasso, Humphrey Bogart, Ava Gardner i Truman Capote, entre molts d’altres.

Els programes socials, científics, educatius i culturals de ‘la Caixa’ estan directament vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) impulsats per l’ONU, que estableixen quins són els reptes socials, econòmics i ambientals més urgents que cal abordar.

Comentarios
Multimedia Diari