Farré: «Parlarem amb els diferents grups per fer un pacte de govern a Valls»

La cap de llista de Junts per Valls ha aconseguit vuit regidors, però no són suficients per governar

28 mayo 2019 17:39 | Actualizado a 28 mayo 2019 17:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb qui pactarà ara Junts per Valls? Aquesta és una de les preguntes que tothom es feia ahir -un dia després de conèixer els resultats de les eleccions- i saber que Junts per Valls ha guanyat a la capital de l’Alt Camp.

El partit ha obtingut 3.581 vots, el què representa el 32% dels sufragis i ha perdut un regidor respecte els comicis anteriors. Ha passat de nou a vuit escons. A Valls hi ha un total de 21 regidors. Dolors Farré, el relleu d’Albert Batet ha conservat el lideratge del partit a Valls. Portava des de l’any 2008 al consistori. 

«Em sento molt feliç perquè portem molts anys treballant a l’Ajuntament i aquesta era una campanya difícil», va valorar ahirla guanyadora. Des de l’any 2003 a Valls ha guanyat CiU.

La candidata de Junts per Valls,  evita posicionar-se sobre un possible soci de govern i ha avançat que aquesta setmana iniciarà una ronda de converses amb els diferents grups municipals. «Parlarem amb els diferents grups polítics per tal de formar govern», va expressar Farré.  «També vull agraïr la confiança als 3581 vallencs que han confiat amb nosaltres. A partir d‘ara treballarem per Valls», va dir. Junts per Valls treu rèdit a l’aposta de Farré qui asssegura que tindrà una dedicació exclusiva a la ciutat. La llista de Junts per Valls presenta cares noves i independents com Xavier Salat com a número 2, Sònia Roca, Laia Castells, o Rosa Rovira.

Pel que fa als republicans, encapçalats per Jordi Cartanyà, han obtingut més de 2000 vots, però  lamenten que s’hagin quedat a les portes d’aconseguir un sisè regidor. ERC-CxV va obtenir el 22,04% dels vots i se situa per damunt dels resultats obtinguts ara fa quatre anys i dels que històricament havien marcat el sostre de la formació republicana el 1999 amb l’alcaldia de Jordi Castells.

Els socialistes també van celebrar aquest diumenge a la seva seu la victòria. I és que s’afegeix un regidor més al plenari, i sumen 550 vots més que ara fa quatre anys. Els cupaires han mantingut el nombre de representants al consistori vallenc respecte el 2015 però han baixat el nombre de vots. Ester Huguet encapçala el partit. La segueixen Xavier Anglès i Anna Merino.

El PP -fins ara tenia un regidor- no ha aconseguit tenir representació a l’Ajuntament de Valls. En canvi al consistori s’hi afegirà Ciutadans amb Cristina Laiz al capdavant. De moment, l’escenari a l’Ajuntament de Valls és incert. El ventall es redueix a tres opcions: ERC-Compromís per Valls, (la mateixa coalició que fa qautre anys), la CUP o PSC. Rosa Maria Ibarra, la portaveu del PSC manifesta que estan disposats a parlar amb tothom en clau vallenca i també amb aquells grups que tinguin un projecte de ciutat més proper al seu. 

Comentarios
Multimedia Diari