Faves a dojo a la plaça del Pati de Valls

Jornada familiar. La capital de l’Alt Camp va acollir la Primera Favatada Popular. Centenars de vallencs van degustar aquest plat

15 abril 2018 15:22 | Actualizado a 15 abril 2018 15:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La plaça del Pati es va omplir ahir al matí d’inflables, música, i una mostra de cuina de faves dels restaurants de la ciutat. Malgrat els núvols i alguna gota que va caure, centenars de vallencs no es van voler perdre la primera favatada de la ciutat.

Una jornada familiar per posar en valor la cuina d’aquest llegum, les seves propietats i la varietat de plats i receptes que giren al seu voltant.


«Està molt bé la festa, mentre els nens salten als inflables nosaltres tastem aquest plat de faves a la catalana», comenta la vallenca Sílvia Mateu. I és que ahir es van servir més de 800 plats a un preu popular de dos euros. «Els tiquets s’han acabat ràpidament i està tenint un gran èxit», va dir el regidor de Comerç i Turisme, Òscar Peris.


La festa va començar a les onze del matí, però els alguns ja feia estona que estaven fent cua per tastar un plat de faves a la catalana. En només mitja hora es van acabar els tiquets per degustar aquesta recepta. Per l’ocasió regalaven un plat de record.


«Ens hem quedat sense el plat que donaven. Ara en portarem un de casa» explicava una altra veïna de Valls. La festa va estar amenitzada amb música, inflables i animació infantil i, també els gegantons infantils; el Lladrefaves i la gegantona. Van recordar durant la festa les llegendes que sempre han girat al voltant de la figura del Lladrefaves.


Durant la mateixa celebració es van presentar i es van servir els nous vins de la Cooperativa Agrícola de Valls i de la DO Tarragona, el rosat Kesse i el blanc La Pera.

Els membres de l’Associació de Restauradors, des de primera hora del matí, estaven instal·lats en una carpa, i allí anaven pelant les faves, i les cuinaven amb botifarra, cansalada, entre altres ingredients. La recepta de tota la vida. Alguns dels assistents portaven bosses i s’emportaven el plat per menjar-lo a casa.

«Aquestes faves a la catalana són molt bones. Haurien d’organitzar més jornades com aquestes a la ciutat», assegura el veí de Valls Gerard Oliva. La jornada es va allargar fins a les quatre de la tarda.


El regidor de Comerç i Turisme va destacar l’èxit de participació: «Volem consolidar en el calendari aquesta festa, i l’any vinent l’afrontarem amb moltes més ganes».


16 maneres de cuinar faves
La Mostra de Cuina de les Faves als restaurants s’allargarà fins al 23 d’abril. Durant aquestes dues setmanes, 16 restaurants incorporen a les seves cartes un plat diferent amb faves.

Com per exemple, faves amb calamarsets, faves arrebossades, estofat de faves, entre d’altres. És un llegum amb un alt contingut d’aigua i poques calories. Les faves són font de nutrients essencials com hidrats de carboni d’absorció lenta i proteïna vegetal, a més d’aportar molta fibra, potassi i fòsfor.

Comentarios
Multimedia Diari