Fernández (PP) anuncia un acord entre l'Estat i TGN pels Jocs

L'Estat finançararia l'adequació de la pista d'atletisme de Campclar i la rehabilitació del Nou Estadi

19 mayo 2017 21:43 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El cap de llista del PP per la demarcació de Tarragona, Alejandro Fernández, ha anunciat aquest divendres un acord entre el Consell Superior d'Esports del govern espanyol i l'Ajuntament de Tarragona per garantir una partida econòmica per als Jocs Mediterranis de Tarragona 2017. Fernández ha detallat que el compromís, que es detallarà la setmana vinent, inclou l'adequació de la pista d'atletisme i la rehabilitació del Nou Estadi, mitjançant l'aprovació de partides als comptes estatals dels anys 2016 i 2017. El candidat dels populars ha celebrat la represa del diàleg per part de l'Ajuntament i ha recordat que l'Estat té una gran capacitat per ajudar a captar patrocinadors privats per als Jocs.

Fernández ha aprofitat l'últim dia de campanya electoral per anunciar un acord entre l'Ajuntament de Tarragona i el Consell Superior d'Esports perquè el govern espanyol s'encarregui de l'adequació de la pista d'atletisme de Campclar i de la rehabilitació del Nou Estadi. L'import econòmics pels Jocs Mediterranis del 2017 s'anunciarà la setmana que ve i quedarà repartit entre els exercicis 2016 i 2017, segons ha indicat el candidat i regidor de l'Ajuntament de Tarragona.

El cap de llista dels populars ha apuntat que "quan el diàleg és normal, fluid, no es busquen mitges vies i hi ha lleialtat institucional, les coses surten bé, i n'estem molt satisfets després de les complicades setmanes de l'estiu en què no hi havia consens". Fernández ha insistit que cal cercar els acords i no treure's 14,7 MEUR "de la màniga i sense diàleg previ". El cap de llista ha avançat que la quantitat que aportarà l'Estat serà "important", però ha lamentat que el govern socialista de la ciutat fos "massa imprudent en posar damunt la taula una quantitat que no s'havia negociat".

Alejandro Fernández ha subratllat també que, a més de l'acord, si les coses es fan correctament es podrien recaptar 27 MEUR en patrocinis privats gràcies a l'aprovació de beneficis fiscals per part de l'Estat. "Si la relació entre l'Ajuntament i el govern espanyol funciona, tot anirà millor, perquè el govern té una gran capacitat d'atraure aquests patrocinis, per la qual cosa haver trencat relacions era una estratègia poc intel·ligent", ha reblat.

 

Un petit grup de persones interromp les declaracions del candidat del PP amb crits d'independència

El PP de Tarragona ha fet campanya aquest divendres al matí amb una paradeta i un passeig electoral al mercadet de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, on el cap de llista, Alejandro Fernández, ha rebut el suport de dos vicepresidents de la formació. L'anècdota s'ha produït quan Fernández ha començat les seves declaracions als mitjans de comunicació per fer l'anunci sobre l'acord dels Jocs Mediterranis, ja que un grup reduït de tres o quatre persones que llençaven crits d'independència l'han obligat a interrompre el seu discurs en fins a tres ocasions.

Aquestes persones, algunes de les quals es trobaven al costat d'una paradeta de Junts pel Sí, han seguit cridant fins que alguns membres del PP les han contrarestat amb crits d'"Espanya, Espanya!". Fernández ha hagut d'interrompre les declaracions i ha replicat a una de les persones que cridaven: "No pateixi senyora, que (la independència) trigarà, si es que arriba algun dia. No s'esveri!". El candidat ha tancat l'afer lamentant que, "fins i tot quan estem celebrant una cosa positiva per Tarragona, hi ha gent obsessionada amb la independència que no deixa que ho expliquem. Ells sabran fins on arribarà la seva obsessió malaltissa", ha etzibat.

Comentarios
Multimedia Diari