Festa a la Vella 18 anys després

Els rosats celebren l’èxit del concurs de castells amb una festa popular al local del Portal Nou. La victòria ha sigut el resultat de molts mesos de treball intens i un esforç majúscul de tots els membres de la colla

08 octubre 2018 07:04 | Actualizado a 09 octubre 2018 12:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Colla Vella dels Xiquets de Valls va celebrar la victòria del Concurs de Castells de Tarragona amb una festa popular al local d’assaig. Els del Portal Nou van convocar la seva gent a partir de les set de la tarda per gaudir, junts, el merescut i just triomf després de 18 anys sense assaborir la sensació de quedar en primera posició. Castellers, famílies, amics, aficionats i simpatitzants dels rosats, també es van trobar al local d’assaig per compartir les emocions viscudes unes hores abans a la Tarraco Arena Plaça.

La festa rosada va començar amb la reemissió del concurs en una pantalla gegant, mentre la gent de la colla comentava els castells entre copa i copa de cava, de gots de cervesa i refrescos, i l’acompanyament d’un pica-pica. I, mentrestant, la canalla, l’autèntica protagonista de la jornada, no donava senyals d’esgotament i els més petits encara tenien prou energia per enfilar-se a la balconada per veure la gentada que anava arribant.

El local, doncs, era tot un formigueig de gent que anava arribant per compartir la sensació de la victòria. Els aparcaments del voltant estaven plens, i a fora del local s’hi quedava la gent que volia agafar aire, ja que a dins no hi cabia ni una agulla.

Domini dels nervis
Els rosats van aconseguir ahir posar control sobre la pressió d’actuar davant les principals colles del país i sabent que eren els favorits per guanyar un concurs molt disputat.

L’arribada del trofeu va ser un moment clau de la festa de celebració. Els castellers esperaven que vingués des de l’Hospital de Santa Tecla, per on va passar abans d’anar a Valls per visitar un dels castellers que en la caiguda del 3de10 amb folre i manilles es va trencar tres costelles. Ahir, les paraules de record i agraïment de molts membres de la colla eren, també, per Joan Ibarra, terç del 2de8 sense folre que es va lesionar durant la Diada de Santa Tecla de Tarragona el passat 16 de setembre i que ha hagut de ser substituït. Ahir, però, aquest no es va perdre la festa de celebració de la victòria.

Un cop el trofeu va entrar al local, els rosats no van poder amagar la il·lusió de fer-se una fotografia amb aquest desitjat premi que, finalment, ha tornat a la ciutat vallenca després de 18 anys de treball incansable, esforç i dedicació d’una de les colles punteres del país i compromesa amb la cultura popular. El president de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, Albert Pedret, el cap de colla, Albert Martínez, castellers històrics de la colla i noves incorporacions, gaudien, ahir, de la festa tots junts. També va apropar-se al local, Albert Batet, alcalde de Valls i membre de la Colla Vella, que en arribar recordava entre els seus coneguts “el moment històric” d’aquesta fita, tot i que durant el concurs no va poder vestir la camisa rosada.

I, així, els del Portal Nou, no dissimulaven les seves emocions. Tot eren somriures, abraçades i petons entre els membres de la colla que tot just feia escasses hores que havien resolt favorablement un concurs que, des de feia mesos, es preveia molt disputat. 

Alguns membres de la cola reconeixien la pressió que s’havia respirat a plaça per construir el millor castell davant l’atenta mirada dels eterns rivals, uns altres confessaven que normalment els costa mirar el castell quan s’està construint, uns altres comentaven l’elevat nivell de les principals colles que havien competit per al primer premi i alhora posaven en valor la seva feina i les ganes de competir, mentre que uns altres preferien quedar-se en un segon terme i celebrar la victòria més discretament assaborint internament el premi, mentre que uns altres recordaven altres membres de la colla que no havien pogut assistir al concurs.

La nit es preveia llarga al Portal Nou, on a mesura que passaven les hores, no parava d’arribar-hi gent. Una traca que membres de la colla van tirar al mig del carrer feia evident que hi havia ganes de festa. De fet, els rosats ja havien sigut previsors i durant la festa de celebració van oferir un sopar popular per als qui no tenien ganes de tornar a casa. La celebració seguia després amb un ball de gralles i una sessió de música amb dj. La festa es tancava ben entrada la nit amb un castell de focs artificials.

I avui, el lector ja es pot imaginar que a Valls, capital de l’Alt Camp, no es parlarà d’una altra cosa que de la victòria dels rosats, i que a més d’un i de dos se li enganxaran els llençols per anar a treballar, a l’escola, a l’institut o a la universitat. I els castellers, els grans herois de la jornada, segur que seguiran somniant desperts sabent-se guanyadors d’un disputadíssim concurs per la victòria del qual han invertit moltes hores d’assaig, però també d’il·lusió i ganes de seguir mantenint-se al capdamunt del món casteller com a punt de referència i mestratge, malgrat les rivalitats.

Comentarios
Multimedia Diari