Festes del Cós del Bou: ‘Joiosa d’haver nascut al barri’

Després d’una cercavila amb molt públic, la Isabel Ortega, filla d’aquest barri i del mític Bar Pepito, va ser la pregonera de les festes d’aquest any, amb un discurs que va emocionar tothom. 

15 agosto 2017 08:18 | Actualizado a 15 agosto 2017 08:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El canó va ressonar al Cós del Bou per encetar les festes de Sant Roc.

Ahir van començar les festes de Sant Roc que aquest any arriben al seu 173è aniversari. Com ja és tradició, la cercavila va ser l’acte que va inaugurar les festes, on van participar el Maginet de les Timbales, els Negritos i Gegants Infantils, el Nano Caleto, els Nanos, els Gegants Vells de Tarragona i del Cós del Bou i els Grallers de Monnars.

Després que la cercavila fes el recorregut de sempre, passant per la Rambla Vella, va començar el pregó a càrrec de la Isabel Ortega Rion.

Aquesta veïna del barri, poeta, professora i, a més, filla del recordat Bar Pepito, va fer saber a tot el públic que estava molt agraïda i emocionada per ser la pregonera de les festes de Sant Roc d’enguany.

Va fer tot un recorregut per la història d’aquest barri, recordant totes aquelles persones mítiques que formen o han format part del Cós del Bou i de la baixada de la Peixateria.

La pregonera va emocionar els assistents quan va mencionar els anys de la dictadura. «A casa mai vam fer silenci, per això, el Bar Pepito va rebre tots aquells estudiants i obrers implicats en la lluita antifranquista que als anys 70 van aglutinar-se allí per fer pamflets reivindicatius».

A més, es va sentir emocionada per poder ser la pregonera de les festes de Sant Roc perquè just fa 100 anys el seu avi obria aquest bar que tots recorden.

També va voler fer una especial menció a Xavier Carreras, que va morir l’any passat i va deixar una novel·la inacabada sobre Tarragona, on parlava dels entrepans del bar de la seva família, que es van convertir en tot un clàssic a la ciutat.

La Isabel va acabar dient que se sentia orgullosa d’haver nascut al barri on gitanos i paios convivien amb respecte, «on les festes que recordo de petita encara tenen la mateixa essència».
Les festes de Sant Roc tindran una durada de dos dies i mig, amb actes com la revetlla popular, entre altres i on tothom està convidat a assistir per gaudir d’unes festes centenàries.

Comentarios
Multimedia Diari