Fet a la Conca, la cooperativa que neix per aplegar els productors alimentaris de la zona

Obradors i cellers dels petits empresaris de la Conca de Barberà aposten per una comercialització conjunta: qualitat alimentària amb el valor afegit dels productes de proximitat

12 noviembre 2018 14:23 | Actualizado a 12 noviembre 2018 14:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La comercialització conjunta dels productes elaborats als obradors i cellers dels petits empresaris de la comarca de la Conca de Barberà és l’objectiu principal que es proposa la cooperativa de serveis, creada recentment, Fet a la Conca. Dit d’una altra manera, promocionar la qualitat alimentària amb el valor afegit de la proximitat dels productors artesans de la zona. 

Ara mateix són una dotzena els petits empresaris conquencs que ja operen des del passat 27 d’octubre sota el paraigua de l’entitat cooperativista, a través de la botiga de venda de productes situada a l’entrada del monestir de Poblet, sense descartar la possibilitat d’obrir nous punts de venda, a mitjà termini.

El montblanquí Joan Cartanyà, president del Consell Rector de la  Cooperativa i propietari d’Aromis (productes amb safrà), assenyala  que «estem oberts a totes les noves incorporacions», amb l’única condició que «es tracti de petites empreses familiars o artesanes, els productes de les quals siguin elaborats i procedents d’aquí».

La idea de constituir la cooperativa, de moment amb seu a Concactiva de Montblanc, té el seu origen en l’Associació de Productors Agroalimentaris de la Conca de Barberà, creada fa dos anys. Però segons explica Cartanyà, «ens calia trobar una estructura jurídica, sense afany de lucre, que encaixés amb el projecte de comercialització dels nostres productes, i la fórmula més viable és aquesta».
Entre els serveis als socis, a través de Fet a la Conca es fa la compra conjunta de matèries primeres, com també caixes i envasos; la promoció, difusió, dels productes i la participació en fires, serveis de logística, de gestió i distribució, i punt de venda propi de la marca.

També s’organitzen cursets de formació, màrqueting o sistemes de finançament per a un desenvolupament millor dels petits productors associats, despeses que es cobreixen invertint els guanys per les vendes, a través de la cooperativa.

Fet a la Conca ha editat una carpeta amb les 12 fitxes corresponents a sengles artesans, que ens mostra la Natàlia Rodríguez, de Ca la Cova, de Vimbodí, dedicada a l’elaboració d’embotits artesans, la qual es manifesta «molt il·lusionada en el projecte». La resta són: Especialitats Cobo, de l’Espluga de Francolí (galetes i dolços); La Sinoga, de l’Espluga de Francolí (oli d’autor); Maria Soler, de Santa Coloma de Queralt (melmelades i conserves); On the Rocks, de Vimbodí i Poblet (licors); Sant Gil, d’Albió (formatges); Tòfona de la Conca, de Vimbodí i Poblet (productes amb tòfona); Cal Tullet, de l’Espluga de Francolí (fleca); Vega Aixalà, de Vilanova de Prades (vins); Celler Vidbertus, de l’Espluga de Francolí (celler); i Vins de Pedra, de Montblanc (celler).

A partir d’ara, doncs, el monestir de Poblet tan visitat per públic de totes les procedències ofereix l’oportunitat d’endur-se els selectes productes artesans, com també lots de Nadal, amb la qualitat alimentària de proximitat: Tot Fet a la Conca.

Comentarios
Multimedia Diari