Figuerola ampliarà la Cooperativa amb la compra d’una finca annexa

Amb el centenari de l’edifici, l’any 2022, s’espera acabar les obres, que adaptaran l’espai a les necessitats actuals

08 octubre 2020 07:50 | Actualizado a 08 octubre 2020 09:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Cooperativa de Figuerola del Camp ampliarà el seu edifici gràcies a la compra de la casa que hi ha al costat. L’immoble actual serveix com a únic local social del poble quan es fan actes populars, sobretot a l’hivern, i té servei de bar a la primera planta.

L’Ajuntament està ultimant els tràmits per adquirir la casa situada al carrer Solar número 15, que és d’un particular que la té en venda. L’objectiu és enderrocar-la i fer un nou edifici que ampliaria la Cooperativa actual.

El consistori no era propietari de la Cooperativa i «difícilment podíem justificar la inversió», va explicar al Diari l’alcalde de Figuerola del Camp, Josep Sans. Així doncs, per comprar la finca, la condició era que els socis, prop d’un centenar, cedissin la Cooperativa a l’Ajuntament, la qual cosa es va fer factible en una assemblea extraordinària on la majoria va votar a favor. A canvi, el consistori es va comprometre a tirar endavant el projecte. Ara mateix, l’Ajuntament té contracte d’arres amb la casa annexa i «aquest mes ja la podrem escripturar», va dir Sans. El traspàs de la finca serà una mica més complicat, ja que al llarg del temps ha anat canviant de forma jurídica i alguns períodes no estan documentats, «però esperem solucionar-ho», va afirmar l’alcalde.

L’edifici acull actualment una sala d’actes a la planta baixa i el bar del poble al primer pis. Amb les obres això es mantindrà, però hi haurà algunes modificacions. A la planta d’entrada es farà una sala per a actes de petit format, que estarà compartimentada amb l’actual mitjançant uns pòrtics. A la primera planta es farà una cuina nova que anirà ubicada al nou edifici, es posaran serveis i una terrassa pel bar. També es construirà una escala nova i s’instal·larà un ascensor. A més, es repassaran detalls «que ara estan molt precaris», va dir Josep Sans.

«Paral·lelament, estem treballant en la contractació per a la redacció del projecte», va dir l’alcalde. El calendari que es fixen des del poble és tancar la compra i enfilar la redacció aquest any, per poder fer la licitació d’obres l’any vinent i procedir a l’enderroc la propera tardor. Per tant, les obres serien visibles a partir del 2022, la qual cosa obligaria a tancar el bar durant alguns períodes. «Oferirem als cafeters que puguin treballar en algun altre local del poble com l’Abadia, al costat de l’església», va dir Sans.

La idea és tenir les obres acabades i poder estrenar el nou edifici la tardor de 2022 coincidint amb l’any del centenari de la Cooperativa. El cost de la casa annexa és de 32.000 euros, però el projecte d’ampliació en si és més ambiciós. «Hi destinarem el 50% del Pla d’Acció Municipal (PAM) que són 148.000 euros», deia l’alcalde. Es calcula, però, que el cost final «podria pujar al doble d’aquesta xifra».

Encara que l’Ajuntament tingui la propietat de la Cooperativa, la condició és que els socis no se’n desentenguin i l’entitat no es dissolgui, «volem que estigui viva i que es gestioni», va apuntar l’alcalde. És per això que «farem un conveni de cessió perquè els socis cuidin l’espai, el dinamitzin i facin activitats», va puntualitzar.

«Hem tingut molts dubtes a l’hora de tirar endavant el projecte, ja que el més òptim hagués estat fer un edifici nou, però no podem deixar caure la Cooperativa, que és una finca catalogada enmig del poble, hi hem d’apostar», va concloure l’alcalde.

Comentarios
Multimedia Diari