Firagost es revalida com a referent amb un nou èxit de participació

Visitants d'arreu de Catalunya han passat per Valls durant dos dies tot convertint el vespre de dimarts en el punt àlgid de la fira

19 mayo 2017 22:08 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La calor no excessiva i el bon temps d’aquests dos últims dies ha contribuït al fet que la 61a edició de la Firagost hagi tancat, un any més, amb èxit de participació. Segons el secretari de la Firagost, Rafael Castells, el punt àlgid de la festa va arribar dimarts al vespre «amb moltíssima gent passejant pels carrers de la ciutat».

Les xerrades també han comptat amb força assistents i el clima que es va generar dimarts a la nit al concurs d’arrossegament amb trineu i a la cursa de portadors de saques d’avellanes va ser «espectacular», afirmava ahir Castells.

Amb aquest bon balanç tanca una nova Firagost, una fira que any rere any es revalida com a referent al Camp de Tarragona, però també a Catalunya. De fet, segons el secretari de la Firagost, els visitants provenen d’arreu del país, des de Tarragona mateix fins a Barcelona, Lleida i Girona, atrets pels productes del camp, però també per les activitats paral·leles.

 

Concursos

La nit de dimarts va ser un dels moments més esperats amb la celebració de diferents concursos. Primer va ser el torn del d’arrossegament amb trineu al Kursaal. Un total de 26 cavalls van participar en aquesta competició. En la primera categoria, de 300 a 400 kg, el guanyador va ser el vallenc Jordi Calbet, amb el cavall Pia; en la de 400 a 500 kg, Andrés Serrat, de Benicarló, va guanyar amb el cavall Spirit; i en la categoria de més de 500 kg el vencedor va ser Lluís Vàzquez amb el cavall Sol, de Gavà.

Paral·lelament, a les onze de la nit començaven les curses de portadors de saques d’avellanes pel passeig de l’Estació. El concursant més jove, el riudomenc Jordi Serra, va vèncer amb 19 anys en la categoria masculina tot culminant els 1.500 metres de recorregut i carregat amb 58 quilos d’avellanes sobre les espatlles en 8 minuts i 13 segons. En categoria femenina, la guanyadora va ser la també riudomenca Susana Dolcet, que va fer un temps de 5:27 tot carregant amb 28,800 quilos al llarg de 1.000 metres.

 

Últim dia de fira

Ahir la jornada va venir marcada pel mercat del tracte equí al recinte del Kursaal, on es va fer compravenda d’equins i utillatge. D’altra banda, al mateix espai a partir de les 11 h es van organitzar passejades amb ponis.

La cervesa va ser una altra de les protagonistes amb el Beermut. Formatges catalans i cerveses artesanes és el que es va poder tastar en aquest vermut celebrat al carrer Gonzàlez Alba.

Mentrestant, al Parc Barrau, es va realitzar una gimcana per a gossos de totes les races amb demostracions d’agilitat i activitats per a nens i nenes amb l’objectiu de treballar la comunicació amb les seves mascotes.

Pocs minuts després de les vuit del vespre començava l’actuació castellera a la plaça del Blat amb les dues colles vallenques. Paral·lelament, al recinte firal s’iniciava la venda pública de les fruites i altres productes exposats. D’aquesta manera, es tancava la 61a Firagost i quedaven oficialment inaugurades les ‘vacances vallenques’.

Comentarios
Multimedia Diari