Firagost preveu grans estrenes en forma de gamma extra

La Colla Vella podria atacar amb el primer 2de8sf de l’any estrenant el 5de9f i el 4de9fp, mentre que la Colla Joves busca apostar pel pd8f i el 4de9f aquest vespre a la plaça del Blat

07 agosto 2019 13:50 | Actualizado a 08 agosto 2019 16:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El món casteller torna a centrar la seva atenció en la diada de Firagost de Valls. Avui al vespre, la plaça del Blat serà escenari d’una de les grans gestes castelleres per part de la Colla Vella Xiquets de Valls i la Joves Xiquets de Valls. Una diada que s’ha anat consolidant al llarg dels anys com a una de les jornades castelleres de gran escala per a les colles de la ciutat.

Per aquesta Firagost la Colla Vella busca fer una exhibició d’elit amb un gran ventall d’estrenes en forma de gamma extra.

Els rosats tantegen en portar estructures com el 5de9 amb folre o el 4de9 amb folre i el pilar. Castells que a l’assaig del dilluns hi van col·locar sisens i van presentar bones sensacions pels d’Albert Martínez.

Un dels plats forts dels del Portal Nou podria ser la bèstia indomable, un castell que ja van afrontar per Vilallonga, tot i quedar en intent desmuntat. Enguany, ja l’han descarregat diversos cops a l’assaig. L’últim va ser dilluns passat.

La decisió final arribarà en el transcurs de la diada per acabar de confirmar si aposten pel 2de8 sense folre o si li donen forma de 2de9 amb folre i manilles. La ronda de pilars també podria arribar alguna sorpresa pujant el pilar de set amb folre sobre manilles.

La Colla Joves arriba a Firagost en molt bon estat de forma amb uns registres de castells de nou i gamma alta de vuit esplèndids aquest mes de juliol en comparació amb els d’altres anys. Des del 8 de juny han aconseguit portar el 3de9 amb folre almenys un cop cada cap de setmana que han tingut actuació.

Els vermells, tot i haver-lo provat al local d’assaig en alguna ocasió, no tenen previst tornar a portar el 2de8 sense folre, tal com van fer l’any passat.

Enguany, la Firagost que es plantegen els del carrer d’en Gassó se centra a poder descarregar els dos castells bàsics de nou en una mateixa diada acompanyats d’un castell de la gamma alta de vuit que encara està pendent de decidir-se quin serà.

Fins avui, la Colla Joves ha descarregat tota la cartera de la gamma alta de vuit. El cap de setmana passat van descarregar a Andorra el 2de8 amb folre i el 4de8 amb el pilar. A banda d’aquests castells, també té preparat el 5de8 o el 3de8 amb el pilar. Per tant, la decisió restarà en espera en funció de l’evolució de la diada.

La cirereta dels vermells podria venir en ronda de pilars. Els vermells porten un rodatge impecable del pilar de set amb folre que el van estrenar a Barcelona a principis de juny i l’han repetit en nombroses ocasions. Per tant, el gran objectiu de la Joves podria ser el primer pilar de vuit amb folre i manilles de la temporada en aquesta actuació.

2016, l’any de millors registres

El 2018, Valls va poder viure grans castells de la mà de les dues colles vallenques. La Colla Vella va portar la tercera supercatedral i 4de9 amb folre i el pilar vists mai a la Firagost. El 3de10 amb folre i manilles va quedar en carregat, castell que van descarregar els del Portal Nou per primer cop en aquesta data el 2016. Van tancar amb el pilar de set amb folre signant així, una de les millors diades dels rosats per aquesta data.

La Colla Joves va mostrar la seva millor versió per la Firagost de l’any passat afrontant amb èxit el 2d8 sense folre i acompanyat dels castells bàsics de nou. Els del carrer d’en Gassó sovintegen fer castells bàsics de nou.

Tot i així, els millors registres de la diada de Firagost daten del 2016 de la mà de la Colla Vella. Els rosats hi van descarregar per primera vegada a casa seva el 3de10 amb folre i manilles acompanyant-lo del 4de9 amb folre i el pilar, el 5de9 amb folre i el pilar de vuit amb folre i manilles.

Comentarios
Multimedia Diari