Foment evita posar data al desviament obligatori de camions de l’N-340 a l’AP-7

De la Serna confirma la finalització de les obres del tram Tarragona-Vandellòs del Corredor del Mediterrani

ACN

Whatsapp
Pla mig del ministre de Foment, Íñigo de la Serna, atenent els mitjans a Tarragona al costat del cap de llista del PP a les eleccions del 21-D per la demarcació, Alejandro Fernández. FOTO: ACN

Pla mig del ministre de Foment, Íñigo de la Serna, atenent els mitjans a Tarragona al costat del cap de llista del PP a les eleccions del 21-D per la demarcació, Alejandro Fernández. FOTO: ACN

El Ministeri de Foment no confirma quan s’implementarà el desviament obligatori de vehicles pesants de la carretera N-340 cap a l’AP-7, una mesura que la Generalitat havia anunciat que entraria en vigor l’1 de gener del 2018. El ministre Íñigo de la Serna ha assegurat aquest dilluns que es treballa “intensament” per materialitzar el compromís adquirit, però ha evitat posar-hi data perquè “els informes són complexos i el tràmit no és senzill”. “El compromís el complirem, però encara és d’hora per saber si podrem arribar al mes de gener. En el darrer cas, a la Rioja, hem trigat uns quants mesos a aconseguir els informes necessaris per fer l’aprovació en Consell de Ministres”, ha manifestat De la Serna a Tarragona, abans de participar en una reunió amb empresaris en el marc de la campanya electoral del 21-D.

El ministre ha explicat també que les obres del tram Tarragona-Vandellòs del Corredor del Mediterrani es van enllestir “fa uns dies”, però que no n’havien informat per la campanya electoral. Segons De la Serna, actualment s’estan fent “processos de realització de proves, d’auscultació de la via i la vigilància de la part corresponent a la catenària”.

Pel que fa a la resta de trams del Corredor, el titular de Foment ha afirmat que en tots ells s’està aplicant un criteri de “màxima celeritat” i que no existeix “cap problema de finançament”. “No s’escatimarà ni un euro ni hi haurà un sol minut de retard per manca de disponibilitat pressupostària”, ha garantit.

Inici imminent de les obres del 'tercer fil'

De la Serna ha destacat l’impuls del projecte d’implantació del tercer carril ferroviari entre Vila-seca (Tarragonès) i Castellbisbal (Baix Llobregat), que segons ha dit estarà enllestit durant el tercer trimestre del 2019. Pel que fa al subtram Castellbisbal-Martorell, De la Serna ha detallat que ja s’ha rescindit el contracte anterior i que el nou s’aprovarà a finals de mes. En els altres dos subtrams, entre Martorell i el nus de Vila-seca, ja es disposa dels materials i les obres començaran “ja”, segons De la Serna.

Preguntat per un futur traçat alternatiu al pas de les mercaderies pel litoral de la ciutat de Tarragona, el ministre ha admès que no es descarten altres opcions a mitjà termini. Això permetria atendre la petició de provisionalitat del ‘tercer fil’ que es fa des del territori. “Estudiem altres possibilitats que segueixin afavorint la integració del tràfic de mercaderies i evitar que afectin a la mobilitat o la integració urbana”, ha conclòs.

Temas

Comentarios

Lea También