Fora de servei cinc dels setze radars que van ser sabotejats a Tarragona

Els aparells van ser atacats el passat mes de novembre, alguns amb pintades a l’exterior i altres van ser cremats tirant líquid inflamable a dins. A tot Catalunya van resultar afectats 84

15 marzo 2020 09:00 | Actualizado a 31 marzo 2020 10:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cinc dels setze radars del Servei Català de Trànsit (SCT) que van ser sabotejats el passat mes de novembre encara no han pogut entrar en servei. Alguns dels aparells assaltats van ser cremats i altres van patir pintades a la zona del vidre protector. L’empresa adjudicatària del manteniment s’ha hagut de fer càrrec del cost de les reparacions. Pel moment, els Mossos d’Esquadra no han fet cap detenció. En tot Catalunya van ser atacats 84 radars entre l’1 d’octubre de l’any passat i el 9 de gener d’enguany.

L’atac principal a les comarques de Tarragona va tenir lloc la nit-matinada del 18 al 19 de novembre, quan van ser danyats un total de deu aparells. En un dels cassos, com és l’aparell situat en el punt quilomètric 13,900 de la C-14, al terme municipal de la Selva del Camp (Baix Camp), els autors van tirar un líquid inflamable a l’interior de la caixa, per la qual cosa va ser necessària la intervenció dels bombers. Aquests van rebre una trucada a les onze de l anit.

A part d’aquest radar, aquella nit van ser atacats, entre altres, els situats a la T-11 de Reus –a prop de la sortida de Cambrils–, també a Reus a la TV-3141 –de Reus a Cambrils, sentit Terol–, a Vila-seca a la C-14, a Mont-roig del Camp a la N-340, a Alcover a la C-37, a Montblanc a la N-240 i a Montbrió del Camp a la T-310.

Els altres aparells afectats es troben a Vallmoll a la carretera N-240, a Reus a la N-420a, a Reus a la T-11 –sentit Tarragona– i a Riudoms a la T-310. Es dona el cas que tant aquest darrer com el situat en el quilòmetre 4,35 de la C-14, a Vila-seca, han estat atacats en dues ocasions.

Fonts del Servei Català de Trànsit apuntaven al Diari fa un mes que encara quedaven sis radars per arreglar i que, per tant, estaven fora de servei. En els darrers 30 dies se n’ha aconseguit posar un en funcionament.

Arrel d’aquests fets, al Divisió d’Investigació Criminal del Camp de Tarragona dels Mossos d’Esquadra va obrir una investigació que, de moment, no ha portat detencions.

En el cas de les comarques de l’Ebre, el nombre d’aparells afectats és molt menor. Només van patir danys els situats en el punt quilomètric 21,4 de la C-12 –Eix de l’Ebre–, al terme municipal de Tortosa, i també l’ubicat en el quilòmetre 1.068,3 de la carretera N-340, al terme d’Alcanar.

La reivindicació

El grup l’Estaca va publicar un comunicat en el qual reivindicava l’acció. Apuntava que ho havia fet per «trencar la normalitat per aconseguir l’alliberament dels presos, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió política, judicial i policíaca com a pas imprescindible per negociar la independència de Catalunya».

Aquest grup, que fins a aquell moment era desconegut, ja anunciava que les accions i també mobilitzacions continuarien.

El director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, assenyava al Diari que la reparació d’aquests desperfectes no costaria res a les arques públiques. Apuntava que la reparació anava a càrrec de l’empresa que té adjudicat el manteniment dels aparells.

Comentarios
Multimedia Diari