Formació especialitzada gratuïta per afavorir la conservació dels béns patrimonials a Tarragona

Centres de la Diputació a Tarragona, Tortosa, Reus i Valls acolliran aquest curs per tal se'n beneficïn tècnics locals de tota la demarcació

12 abril 2018 12:56 | Actualizado a 12 abril 2018 13:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Coincidint amb l'Any Europeu del Patrimoni Cultural, la Diputació de Tarragona engega una campanya de sensibilització per a la conservació preventiva dels béns culturals dels municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

Amb aquest objectiu, ha programat el  curs 'Bones pràctiques en la conservació dels béns patrimonials. Estratègies per evitar o limitar els danys', que s'impartirà durant els mesos d'abril a Tarragona, Tortosa, Reus i Valls. L'objectiu és apropar aquesta formació especialitzada de caràcter gratuït a tècnics de cultura i personal dels ens locals de tota la demarcació.

L'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa serà l'encarregada d'impartir aquest curs i de compartir coneixements que propiciïn la conservació dels béns patrimonials del territori.

Donar a conèixer els agents que poden causar el deteriorament, detectar els tipus de danys que s'hi poden presentar o aprendre les actuacions bàsiques de detecció, bloqueig i control són alguns dels objectius d'aquesta iniciativa impartida per Carme Clemente, responsable tècnic de la Unitat de Conservació i Restauració del centre.

Precisament, l'Escola d'Art de Tortosa és un centre de referència a Catalunya en aquesta matèria, tant pel servei tècnic que ofereix als ens locals de la demarcació com pels cursos especialitzats que inclou a la seva oferta formativa.

A Tarragona, el curs s'impartirà al Museu d'Art Modern de la Diputació a partir del 18 d'abril en horari de 16 a 19h. A Tortosa, l'Escola d'Art de la Diputació l'oferirà a partir del 19 d'abril de 10 a 13h. A Reus, l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació acollirà una edició d'aquest curs a partir del 23 de maig, i un dia després s'iniciarà al Taller d'Art de la Diputació a Valls.

Els interessats han d'inscriure's a l'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa, a través del correu electrònic eadtortosa@dipta.cat o al telèfon 977 44 41 63.

Comentarios
Multimedia Diari