Fotogaleria: La Jove de Tarragona torna a conquerir Sant Magí amb el 5 de 9 amb folre

Els liles i Serrallo assoleixen objectius, els de Sant Pere i Sant Pau compleixen l’expedient i Xiquets ensopeguen en una jornada desigual

19 agosto 2019 15:10 | Actualizado a 19 agosto 2019 15:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Jove de Tarragona ha descarregat el 5 de 9 amb folre en la diada castellera de Sant Magí, una de les més destacades del mes d'agost en la qual hi actuen les quatre colles tarragonines. La supercatedral, que enguany només havia assolit la Vella de Valls, ha estat la millor construcció, de gamma extra, que s’ha vist aquest dilluns al migdia a la plaça de les Cols, més enllà del 9 de 8 -també de la Jove.

Els liles, que han arrodonit l’exhibició amb un 3 de 9 amb folre i un pilar de 7 folrat, han rubricat una jornada rodona, així com per als Xiquets del Serrallo, que també han descarregat tots els castells que duien en cartera, inclòs el 2 de 7. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han coronat el 2 de 8 amb folre com a millor castell. Mala diada per als Xiquets de Tarragona que han tornat a ensopegar amb la catedral i han arrossegat tres rondes en blanc. Ja porten fins a set intents del 5 de 8 aquesta temporada.

L’estat de forma de les colles locals s’ha fet evident des de la primera ronda. La Jove de Tarragona, que actuava en segona posició, ha començat descarregant un esplèndid 9 de 8 de postal. És el tercer -i millor- que s’anota aquesta temporada. Amb la mateixa rapidesa i agilitat ha enlairat el 5 de 9 amb folre en segona ronda. Era el seu gran objectiu, la construcció emblema de la formació que fins ara només havia portat a plaça la Colla Vella. Els liles han descarregat, en tercera ronda, el 3 de 9 amb folre i s’han acomiadat amb el pilar de 7 amb folre.

Els del Serrallo també han aconseguit descarregar tots els reptes que duien en ment. Han obert plaça amb un 5 de 7 que ha pujat un pèl lent, però han pogut descarregar. Aquesta construcció -la segona de la temporada- és el seu sostre de l’any. Després han descarregat un 4 de 7 amb l’agulla -el quart que descarreguen enguany-, que també ha portat un tempo lent, però sense problemes, i la cirereta s’ha assolit en tercera ronda, el 2 de 7, amb descarregada èpica inclosa molt aplaudida. És el cinquè cop que el descarreguen en la seva història.

Si la Jove i la colla del barri marítim han representat la cara de la diada, la creu l’han viscut els Xiquets de Tarragona, que actuaven en quarta i darrera posició, factor que tampoc els ha afavorit. Han deixat les tres primeres rondes en blanc, després dels intents d’un 3 de 9 amb folre i dos 5 de 8, tremolosos i amb desmuntades que han fet suar de valent els matalassers. Se’ls segueix resistint la catedral. Amb la necessitat de sortir de les Cols amb algun castell sota el braç, s’han resignat a coronar un 4 de 8 i un 3 de 8, el millor castell que han fet enguany.


En termes de puntuacions, els de Sant Pere i Sant Pau s’han anotat la segona millor diada, amb el 2 de 8 amb folre que han aconseguit carregar en primera ronda, una construcció que la colla només havia assolit un sol cop, just per la diada de Sant Magí de l’any passat. De fet, gairebé el descarreguen, però finalment la construcció ha cedit a l’últim moment. D’altra banda, igual que els del Serrallo, també han protagonitzat una descarregada èpica amb un 4 de 8 amb el qual han tancat la seva exhibició en un Sant Magí de contrastos i mínima llenya.

Comentarios
Multimedia Diari