Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Frederic Torruella: 'Seguirem assistint als plens i fent crítica, però des de fora'

Entrevista a l'impulsor d´Espluga Viva

Montse Plana

Whatsapp
Frederic Torruella, d´Espluga Viva, a Tarragona, la ciutat on viu actualment. Foto: M. Plana

Frederic Torruella, d´Espluga Viva, a Tarragona, la ciutat on viu actualment. Foto: M. Plana

- Espluga Viva ha quedat fora del consistori.

- Sí, però tenim més ganes que mai de continuar endavant i ara comptem amb més suport que abans per part de la gent del poble.

- Què fareu durant aquesta legislatura?

- Seguirem assistint als plens i continuarem fent crítica a l’Ajuntament en aquelles coses que no hi estiguem d’acord. Ajudarem, però des de fora.

 

- Us esperàveu el que ha succeït?

- A mi, al menys, no m’ha sorprès. Des del primer dia que Antoni Vendrell anava pel seu compte, però al partit, les decisions es prenen per majoria i el cap de llista no pot fer el que vulgui, ja que és, precisament, el nostre representant. Per exemple, quan l’ANC va demanar a les candidatures que signessin el Compromís, els membres d’Espluga Viva vam votar i a excepció d’una abstenció, la resta va firmar a favor. Vendrell, però, no ho volia acceptar i deia que faria un document per fer constar que es desmarcava d’aquesta línia.

- I què va passar a la reunió de dissabte a la tarda?

- Ens vam reunir per votar qui ha de ser escollit alcalde de la vila en la Sessió Pública constitutiva del nou Ajuntament, que se celebrarà el 13 de juny. 8 van votar a favor del cap de la llista més votada, és a dir, Jordi Miró, de SOM Espluga, i 2 es van abstenir. Quan Vendrell va veure com anaven els resultats va marxar de la sala amb els números 3 i 5 de molt males maneres i va dir que renunciava al seu càrrec. Va ser un espectacle molt lamentable.

- Però Vendrell afirma que l’heu fet fora del grup.

- No el vam expulsar pas nosaltres, va ser ell que va marxar, i així consta a l’acta de la reunió, signada pels assistents. Això sí, volem deixar clar que des de diumenge pel matí actua pel seu compte i que ja no forma part d’Espluga Viva.

- Per què creu que va abandonar la sessió Vendrell?

- Perquè els seus interessos eren uns altres. M’havia explicat que David Rovira li havia proposat formar part d’un govern amb CiU, on se li oferia la segona alcaldia i un lloc al Consell Comarcal. Això, però, va en contra d’Espluga Viva. Nosaltres volem mantenir la nostra independència i actuar com a balança entre les propostes dels dos grans partits.

- Des d’aquesta trobada, heu tingut algun contacte amb l’ex-cap de llista d’EV?

- No. Ens ha traït i ara la seva conducta el perjudicarà a ell i també a CiU. De fet, ara Rovira ja parla d’un govern d’unitat.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También