Frederic Torruella: 'Seguirem assistint als plens i fent crítica, però des de fora'

Entrevista a l'impulsor d´Espluga Viva

19 mayo 2017 22:39 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

- Espluga Viva ha quedat fora del consistori.

- Sí, però tenim més ganes que mai de continuar endavant i ara comptem amb més suport que abans per part de la gent del poble.

 

- Què fareu durant aquesta legislatura?

- Seguirem assistint als plens i continuarem fent crítica a l’Ajuntament en aquelles coses que no hi estiguem d’acord. Ajudarem, però des de fora.

 

- Us esperàveu el que ha succeït?

- A mi, al menys, no m’ha sorprès. Des del primer dia que Antoni Vendrell anava pel seu compte, però al partit, les decisions es prenen per majoria i el cap de llista no pot fer el que vulgui, ja que és, precisament, el nostre representant. Per exemple, quan l’ANC va demanar a les candidatures que signessin el Compromís, els membres d’Espluga Viva vam votar i a excepció d’una abstenció, la resta va firmar a favor. Vendrell, però, no ho volia acceptar i deia que faria un document per fer constar que es desmarcava d’aquesta línia.

 

- I què va passar a la reunió de dissabte a la tarda?

- Ens vam reunir per votar qui ha de ser escollit alcalde de la vila en la Sessió Pública constitutiva del nou Ajuntament, que se celebrarà el 13 de juny. 8 van votar a favor del cap de la llista més votada, és a dir, Jordi Miró, de SOM Espluga, i 2 es van abstenir. Quan Vendrell va veure com anaven els resultats va marxar de la sala amb els números 3 i 5 de molt males maneres i va dir que renunciava al seu càrrec. Va ser un espectacle molt lamentable.

 

- Però Vendrell afirma que l’heu fet fora del grup.

- No el vam expulsar pas nosaltres, va ser ell que va marxar, i així consta a l’acta de la reunió, signada pels assistents. Això sí, volem deixar clar que des de diumenge pel matí actua pel seu compte i que ja no forma part d’Espluga Viva.

 

- Per què creu que va abandonar la sessió Vendrell?

- Perquè els seus interessos eren uns altres. M’havia explicat que David Rovira li havia proposat formar part d’un govern amb CiU, on se li oferia la segona alcaldia i un lloc al Consell Comarcal. Això, però, va en contra d’Espluga Viva. Nosaltres volem mantenir la nostra independència i actuar com a balança entre les propostes dels dos grans partits.

 

- Des d’aquesta trobada, heu tingut algun contacte amb l’ex-cap de llista d’EV?

- No. Ens ha traït i ara la seva conducta el perjudicarà a ell i també a CiU. De fet, ara Rovira ja parla d’un govern d’unitat.

Comentarios
Multimedia Diari