Frenen una ocupació il·legal en un pis del Barri Antic de Valls

Policia Local i Mossos va enxampar les persones que havien ocupat l’habitatge. El regidor de Seguretat Ciutadana, Enric Garcia, assegura que «la prioritat és la seguretat de tots els veïns i veïnes i hem augmentat els efectius»

24 julio 2019 07:20 | Actualizado a 24 julio 2019 08:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«La inseguretat un altre cop protagonista de l’estiu al barri antic. Creix el nombre d’assalts i ocupacions de pisos mentre la por i un sentiment de desprotecció i impotència es va generalitzant», denunciaven a través de les xarxes socials els veïns del Barri Antic. L’últim cas va ser aquest dilluns al voltant de dos quarts de deu del vespre, quan van intentar ocupar un pis del carrer d’en Bosch de Valls. Policia Local i Mossos van enxampar els ocupes mentre saltaven d’un pis deshabitat a un altre al barri antic.

De fet, la policia va trucar a la propietària –actualment viu a Barcelona–, per preguntar si les persones tenien permís per viure-hi. La propietària ha denunciat els fets i ha canviat el pany de la porta.

El regidor de Seguretat Ciutadana a l’Ajuntament de Valls, Enric Garcia, explica que s’han «posat en contacte amb la propietària i l’ajudarem amb tot el que necessiti».

Els veïns de la zona diuen que no és un fet puntual, i que ja ha passat en altres ocasions. «Això també es pot donar en altres llocs. Normalment els ocupes ho fan en pisos que pertanyen als bancs». L’Ajuntament de Valls i els veïns de la zona estan en contacte periòdicament.

El regidor de Seguretat Ciutadana assegura que «hi hagut casos d’intents d’ocupació, però en les mateixes dates de l’any passat n’hi va haver més», i també afegeix que «la nostra prioritat és la seguretat de tots els veïns i veïnes de la zona».

Més efectius

En els darrers mesos, des de l’Ajuntament de Valls han augmentat els efectius policials al Barri Antic. «A partir del dia 1 d’agost hi haurà set nous agents, i es van passejant per la zona i creiem que tot això funciona», referma Garcia.

Una altra de les propostes era instal·lar diferents càmeres de vigilància al Barri Antic. «Encara no s’ha fet, però no sabem si solucionarà el problema o no, ja que ells ja sabrien on estan instal·lades, o les trencarien», diu una altra veïna del Barri. De fet, diuen que ja saben qui són els ocupes.

La missatgeria instantània entre veïns i Ajuntament, que funciona des de fa un temps, ha estat especialment activa en els darrers mesos. «La col·laboració veïnal és fonamental, sense els veïns seria impossible arribar a tot arreu, són els que estan 24 hores vivint al barri», reconeix el regidor. És a través d’aquest canal que van rebent avisos de nous possibles narcopisos. Acte seguit la investigació es posa en marxa.

Amb tot, els veïns del Barri viuen amb por i preocupats per la situació de la zona. «La nostra impotència es va generalitzant cada cop més», lamentaven els veïns a través de les xarxes socials.

També en els darrers mesos han tapiat diferents narcopisos al Barri Antic.

Comentarios
Multimedia Diari