Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Front comú per preservar els espais dunars de la platja Llarga de Tarragona

Agents econòmics, socials i ambientals faran cinc actuacions en aquest indret al llarg de la tardor

ACN

Whatsapp

L'Ajuntament de Tarragona, conjuntament amb l'Associació Aurora, l'Associació de Càmpings de la ciutat i la Plataforma 'Cuidem la Platja Llarga', faran cinc actuacions en aquesta platja tarragonina per tal de millorar-ne els valors ambientals i posar en valor el seu litoral. El principal objectiu és protegir i delimitar els espais dunars de la platja, a més de preservar espècies protegides com la 'Maresia Nana' o adequar l'indret davant la possibilitat d'acollir nius de tortuga babaua. Els treballs començaran aquesta mateixa setmana i està previst que s'allarguin durant uns tres mesos. S'hi destina un pressupost de 55.000 euros, 3.000 dels quals els ha aportat l'Associació de Càmpings de Tarragona.

Les cinc actuacions que es realitzaran a la platja Llarga seran a l'alçada de Cala Romana, del Club de Vela, del càmping Las Salinas, dels apartaments Las Salinas i del càmping Las Palmeras. Principalment es delimitaran els espais dunars –uns 600 metres lineals– amb una cordada subjectada amb estaques clavades a la sorra, però també es plantaran espècies pròpies dels ecosistemes litorals presents a la zona, per afavorir la millora ambiental. Unes accions que van lligades a la resta que ha engegat el consistori tarragoní en relació amb la tortuga babaua, que l'any passat va fer niu a la ciutat.

Per Ivana Martínez, regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona, cal destacar el "valor afegit" que aportaran aquests treballs a la platja, a la vegada que ha posat de manifest el "consens" amb què s'ha planificat tot plegat, amb el suport d'actors econòmics, socials i ambientals.

Des de la Plataforma 'Cuidem la Platja Llarga', Lola Paniagua ha recordat que fa deu anys es volia fer un passeig en aquest indret, després unes passarel·les de fusta –menys invasives–, i ha celebrat que ara "es consolidi la idea de mantenir els ecosistemes i preservar-los" amb les actuacions que s'han planificat.

Agustí Peyra, de l'Associació de Càmpings de Tarragona, ha reconegut que des dels seus negocis veuen "amb bons ulls" els treballs, ja que això comportarà que tot l'espai –uns 4.000 metres quadrats– estigui "més ordenat". També ha lloat el fet que es reguli la zona que fins ara s'utilitzava d'aparcament, a l'entrada de la platja Llarga, que ara es delimitarà per conservar-ne les dunes.

Finalment, Jaume Santos, de l'Associació Aurora, ha parlat de la vessant més social del projecte, que és que les actuacions les duran a terme membres de la seva entitat, persones amb discapacitat mental. "Tindrem un col·lectiu desafavorit al qual li donarem l'oportunitat de treballar en un projecte emblemàtic que afavoreix a la ciutat i millora aquest espai", ha conclòs.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También