Fundació Vilaniu, una dècada trenallant amb les personas amb més necessitats

La directora social de la Fundació Vilaniu i Pius Hospital, Natàlia Rovira, explica que 'la valoració d’aquests anys és bona i ens adaptem a l’entorn de la gent gran o amb dependència'

29 noviembre 2018 10:15 | Actualizado a 29 noviembre 2018 10:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fundació Vilaniu està d’enhorabona, ja que enguany celebra deu anys. I és que va néixer perdonar resposta a les situacions de manca d’autonomia personal i dependència, a les àrees d’atenció a la gent gran, a les persones amb qualsevol tipus de discapacitat (física, psíquica i/o sensorial), amb problemes familiars i/o d’exclusió social a la ciutat de Valls i més tard a les comarques de l’Alt Camp i la Conca de Barberà. Un altre objectiu és realitzar activitats de prevenció, protecció, promoció social, salut i atenció sociosanitària.

La directora social de la Fundació Vilaniu i Pius Hospital, Natàlia Rovira, explica que «la valoració d’aquests anys és bona i ens adaptem a l’entorn de la gent gran o amb dependència».

El maig de 2008, la Fundació Vilaniu va iniciar les seves activitats, primerament assumint la gestió de la Residència Casa Montserrat Cuadrada (ubicada a Valls), i després del Centre de Dia de Vila-rodona i del Servei d’Atenció Domiciliària ‘a casa’, i posteriorment, la d’altres recursos assistencials. 

La Residència Montserrat Cuadrada actualment té un total de 52 usuaris. L’educadora social de la Residència Montserrat Cuadrada, Teresa Serramià apunta que «intentem fer una mica de tot: treballem les festes quan toquen, la mobilitat. En definitiva, tots els àmbits ja que ens coordinem amb els altres professionals perquè els avis se sentin a gust».

Alguns dels usuaris col·laboren activament amb les tasques diàries. Per exemple el Diego cada dia canvia la capelleta de la Mare de Déu d’habitació, i les porta a les altres. Cada dia va rotant. «Tinc una llista i les persones que no la volen ho respectem», diu. Un altre avi ajuda a les cuidadores a desplaçar els residents fins a la sala d’estar. 
«Jo estic molt bé aquí. M’aixeco cada dia a les set i m’agrada contribuir a les tasques de la residència», explica i afegeix que «a vegades a la tarda vaig a llegir el diari al bar del local de la Colla Vella, ja que quan era jove hi estava vinculat, i a més a més està a prop d’aquí».

També tenen un hort. «En tenim cura periòdicament i arrenquem les males herbes. Sempre he estat involucrat al camp i m’agrada fer-ho», explica el Marcelo, un altre usuari de la residència Montserrat Cuadrada.

Activitats de tota mena
A més realitzen manualitats, van d’excursió, fan classes de gimnàstica i estan tot el dia ocupats fent diferents activitats. «Volem seguir creixent i invertint per millorar els equipaments i seguir oferint un bon servei als usuaris», conclou la directora social de la Fundació Vilaniu i Pius Hospital, Natàlia Rovira.  

Comentarios
Multimedia Diari