Fundación Repsol porta els nous tallers d'Aprendenergía a Tarragona

Fins divendres hi participen més de 900 alumnes de 6è de primària fins a tercer d'ESO.

10 octubre 2017 12:15 | Actualizado a 11 octubre 2017 19:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fundación Repsol desenvolupa a Tarragona els seus nous tallers sobre energia. Fins divendres hi participen més de 900 alumnes de 6è de primària i 3r d'ESO. A través d'aquesta iniciativa lúdica i educativa, els infants i joves coneixen més en profunditat les diferents fonts d'energia i prenen consciència de la necessitat de fer un ús més responsable dels recursos energètics.

Una dotzena de centres educatius de Tarragona acullen els tallers d'Aprendenergía, un projecte de Fundación Repsol que neix amb l'objectiu d'apropar als més joves el món de l'energia.

Aquest any es renoven els continguts, i s'ofereixen als alumnes de 6è de primària i 3r d'ESO, dues activitats guiades per monitors especialitzats.

A través del joc "El gran repte del mix energètic" els alumnes adquireixen diferents rols, i mitjançant el debat, han d'assegurar el proveïment d'energia en diferents circumstàncies, convertint-se en gestors energètics per aconseguir una ciutat més sostenible.

Per aconseguir el seu repte, els participants poden utilitzar diferents fonts d'energia primària, però hauran de tenir en compte la disponibilitat de recursos, les emissions de CO2 i el cost econòmic.

Amb aquest joc, coneixen les diferents fonts d'energia, s'acosten als processos de transformació i comprenen el valor i la importància de les diferents energies. En tot moment estan acompanyats pels monitors, que els ajuden resolent tots els dubtes.

L'altra activitat és la "Gimcana de l'energia", en la qual els estudiants, organitzats en equips, han de col·laborar per superar divertides proves adaptades a les diferents edats dels participants, durant les que hauran de demostrar les seves habilitats i coneixements sobre energia i sostenibilitat.

Aquests tallers s'emmarquen en el programa Aprendenergía, de Fundación Repsol, orientat a divulgar temes sobre energia entre els més joves, alhora que consciencia les futures generacions sobre la importància de fer un ús més responsable dels recursos energètics per aconseguir un món més sostenible.

Comentarios
Multimedia Diari